Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az extrasystole mennyiben más...

Az extrasystole mennyiben más érzés, mint a pitvarfibrilláció?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 22. 08:26
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Tényleg van mitralis prolapsusom. De nem minősül betegségnek. 2019 februárban voltam kontrollon mindent rendben találtak ahogy korábban is. A problémáim karácsonykor kezdődtek előtte nem vert össze vissza a szívem. Megjegyzésképp nekem nem magas a nyugalmi pulzusom, a vérnyomásom pedig kifejezetten alacsony ez mindig így volt.
2020. ápr. 25. 09:25
 12/23 anonim ***** válasza:
33%
De igen, a mitralis prolapsus betegségnek minősül; külön BNO kódja is van. Az más kérdés, hogy enyhe formájában az életminőséget nem rontja vagy befolyásolja. Viszont - mint minden más betegség -, ez is rosszabbodhat. Ezen felül az is lehet, hogy a vér kálium és/vagy magnézium szinted nem megfelelő, mert ezek az eltérések is ingerületvezetési problémákat okozhatnak. Szóval egy labor majd mindenképpen javasolt. Addig is ajánlom galagonya tea fogyasztását.
2020. ápr. 25. 09:44
 13/23 anonim ***** válasza:
24%

A mitralis prolapsus alkati variáció, és attól még hogy BNO-kodja van nem feltétlenül jelent problémát - amúgy meg a BNO nemzetközi rendszer, a sine morbo-nak is van BNO kód és nem betegség, hanem "betegség nélkül". Ne beszélj már hülyeségeket te Úristen....

Vékony lányoknál, mint én vagyok ez elég gyakori. Az ország egyik legjobb kardiologusa a szakorvosom, nem hiszem h hulyesgeket beszélt - mint egy gyakoris jott-ment...

2020. ápr. 25. 10:58
 14/23 anonim ***** válasza:
5%

Galagonya teát ajánlani, szívbetegségre. Az ilyen kommenteket kéne eltörölni a föld felszínéről. Mint mondottam volt, terheltesd meg magad és konzultálj kardiologussal, ne teakat meg minden hulyeseget igyál.

Volt olyan idióta, aki vérnyomás beteg páciensnek GRAPEFRUITot ajánlott, mert az milyen jó. Ez kb ezeknél a gyogyszereknel halálos lehet, mert a gyógyszerrel interaktal... A másik ostobaság amikor a laikus azt ajánlja a vernyomasbetegnek hogyha beáll a vérnyomása, akkor hagyja abba a vérnyomáscsökkentőt, aztán a páciens csodalkozik, hogy stroke-ja volt... True story.

Terheléses EKG kell és csókolom, nem ostoba teák.

2020. ápr. 25. 11:02
 15/23 anonim ***** válasza:
33%

14: Ne megjött okoska... Tegyünk rendet a pici fejedben: a mitralis prolapsus kötőszöveti rendellenesség, tehát betegség, noha, mint említettem, enyhe formájában nem feltétlenül befolyásolja az életminőséget.

Galagonya tea fogyasztása szívpanaszokra bevett gyakorlat, ezt még orvosok is ajánlani szokták, majd kérdezd meg az ország legjobb kardiológusát, ha nála jársz..

A többi agymenésed pedig nem ide tartozik.

2020. ápr. 25. 13:07
 16/23 A kérdező kommentje:
Bocsi de mitralis prolapsus egy születesi remdellenesség. Minden 3. embernek van. Az egyik billentyűm nem tökéletes és nem zár endesen. Nálam ez semmilyen tünetet nem okozott 40 évig. Kivéve azt, hogy hosszan nem tudtam futni. De más portokkal nem volt gond. Teljesen véletlenül derült ki. Nekem nem olyan fokozatú, hogy betegségnek minősüljön ez szép nagy betűkkel rá is van írva a kardiológiai leletemre! Nem befolyásolja az elettartamot. Csak ne akarjak maratont futni, de semmi mástól nem vagyok eltiltva. A futástól sem! Mint írtam elég alacsony a vérnyomásom. A galagonya tea vérnyomáscsökkentő. Ha innék belőle felkelni sem tudnék. Köszi a tanácsot! Magnéziumot káliumt amúgy szedek de nem használnak. A kálcium valamit segített mikor elkezdtem azt is mellé. De nem múlt el sajnos a dolog teljesen. Holter kéne tudom én. Csak lemondtak az időpontom a vizsgálatra, nem fogadnak sehol a járvany miatt. Ezért tettem fel itt kérdést. Mert nyilván nem érzem megnyugtatónak a helyzetet.
2020. ápr. 25. 13:29
 17/23 anonim ***** válasza:
33%

Úgy tűnik, hogy itt egyesek nincsenek tisztában a betegség szó jelentésével.. Segítek: "Betegség = rendellenes testi állapot, amikor a szervezet működése eltér az egészségestől." Igen, ilyen pl a mitralis prolapsus is. Amúgy teljesen mindegy minek nevezzük, kár ebbe a szófétisbe belemerülni. A lényeg az, hogy gondot okozhat - akár extrasystolé formájában is.

A magnézium, kálium szintje amúgy nem csak akkor okozhat tüneteket ha alacsony, hanem akkor is, ha magasabb a kelleténél, ezért lenne érdemes egy vérképet csináltatni.

2020. ápr. 25. 13:44
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
Úristen itt mindenki orvosnak érzi magát 🤔🤔🤔
2020. ápr. 25. 15:58
 19/23 A kérdező kommentje:

Kicsi szívem nagyon jó lenne verképet csinaltatni meg elmenni a kardiológiai rendelésre és csináltatni egy uht meg egy holtert és akkor kiderülni pontosan mi bajom van. Csak képzeld most ezen a bolygón járvány van és hiába van beutalóm nem fogadnak sehol qmíg nem fuldoklom vagy szorít a mellkasom. Vérvetelre sem lehet menni csak sürgősségi esetben. Nem mellesleg a vérben lévő magnézium kalcium meg kalium szint nem egyezik a szervezetben lévővel. Ilyen szempontból teljesen felesleges lenne egy vérvétel kockázatának kitenni magam.

Vannak olyanok is akik kézfej nélkül születnek. Ez egy rendellenesség mint a mitralis prolapsus is. Nem betegség!!!! Mint a írtam a leletem is ez szerepel nagybetűkkel. "Nem minősül betegségnek" amit egy orvos adott ki nem gyakoriról valaki. Mitralis prolapsus téma lezárva. Nem ez volt a kérdés.

2020. ápr. 25. 19:14
 20/23 anonim ***** válasza:
74%
Bogárkám, a kérdésedre a második kommentben már megkaptad a választ. Innentől kezdve nem tudom, mit kavarogsz még mindig itt.
2020. ápr. 25. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!