Gyomortükrözésnél egy tapasztalt orvos biztos látná, ha daganat lenne? Vagy csak a szövettan a biztos?
Gyulladást látott, és renyhe gyomormüködést. Ez a diagnózisa: ": Duodenitis chr., Hiatus hernia, NERD,"
A tünetek: hányás (elvétve), gyomorfájdalom, puffadás, sok sav (köpködéssel), most pár napja hasmenés is volt.
Lehet lesz valami baci ami gondot okoz, én pld fogytam vagy 8kg 2-3 hónap alatt ilyen miatt.Kaptam 10 napra való tablettát és elmúlt. Esetleg savtúltengés játszhat még, de ha nem írt fel ilyenre tablettát, akkor valószínűleg az nincs.
Apumnak gyomordaganata volt.10kg fogyott egy hónap alatt.Rutinos orvos csinálta a gyomortükrözést nem hazudott neki megmondta, hogy mit lát és az is jött vissza eredménynek amit mondott.Nyilván vannak bizonytalanabb esetek is, de ha ilyenről említést se tett akkor szerintem nagyon minimális az esélye annak ,hogy ilyen bajod legyen.
Köszönöm szépen! Hát, majd a szövettan megmondja, de szerintem is látnia kellett volna, ha van valami odabenn.
Sajnálom Édesapádat, remélem jól van! Minden jót kívánok Neki!
“ Duodenitis chr., Hiatus hernia, NERD,"
Sorban: Krónikus gyomorgyulladás, rekeszizom sérv, nem erosiv reflux.
Nem lesz semmi rosszindulatú a biopsziában :)
Ez lett a szövettan. Van benne bármi ami rosszindulatra utalna? Mit jelent a limfocitás góc?
"I.-II. Mindkét anyagban található vékonybélnyálkahártya részlet,
illetve antrumból származó nyálkahártya részlet. A
vékonybélnyálkahártya részletek orientáltsága rossz. A tunica
muscularis mucosae csak az egyik anyagban van. A felszínt
hengerhám fedi, az intraepithelialis lymphocyták száma normális
40 alatti. A bolyhok hosszúsága nem ítélhetõ meg. A boholy crypta
arány nem adható meg a vizsgált anyagból. A stromában jelentõsebb
lobosodás nincs. Az antralis szövetminták felszíne és mirigyhámja
szabályos. A stromában diffus és gócos lymphocytás infiltrátum
van. Brunner-mirigy hyperplasia vizsgált síkokból nem igazolható.
Módosított Giemsa festéssel a felszíni nyákban baktériumok nem
voltak.
DIAGNÓZIS
I.-II. Ép vékonybélnyálkahártya töredékek. Gastritis chronica II.
lymphocyta góccal. Helicobacter negatív."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!