Lehetséges, hogy szájrákom van?
A szájüregemben egy számomra még soha nem látott szürkés-fehéres folt jelent meg, nyelvemmel jol érzékelhető és nyelésnél is fáj már közel 5 napja. Linkelek egy képet is róla, hátha van itt aki ért hozzá. Amit tudni kell, hogy nagyon gyenge dohányos vagyok, egész nap körülbelül 3 szál vékony cigarettát szívok. Kérlek benneteket ne ítéljetek el, hogy orvoshoz kellene mennem, mert járvány ideje alatt csak sűrgős esetekkel tudnak foglalkozni. A hölgy a szájsebészetről azt mondta, hogy Ők nem, de a körzeti fogorvos is csak együttérzésből fog a számba bármit is betenni, mivel forgó,mozgatható eszközt most nem használhatnak csak ami eldobhatónak számít. Attól félek a leginkább, hogy nem egy sima afta, vagy fekély, hanem szájrák. Köszönöm, ha valakit segít nekem.
Szájhigéné nálám rendszeres, fogmosásom minden este alapos.
25/F
Kép a szájüregről:
Én nem látok szürkés fehéres részt. Ami be van karikázva piros az egy elpattant ér lehet vagy csak megsérült valamilyen ennyi valótól. A szájrák leukoplakiaval kezdődik. (Keress rá). Fehér folt jelenik meg, ami nem törölhető le, de nem is érezhető, növekedhet és nem jár fájdalommal. A szájrákot ezért tudják nagyon hamar diagnosztizálni akár te magad is. Egy szájrákot nagyon könnyen gyógyítanak már a túlélés 99% ha így időben észreveszik.
A képen semmit sem látok vagy csak rossz a fotó. De ha fehér akkor valszeg megsérült és afta lesz az. Azert fáj. Pont azért mert amikor nyelsz az a rész befelé húzódik és hozzáér valamihez.
Nekem is szokott lenni de nem a fogak után. Éjszaka előfordul hogy rá rá harapok az arcom belsejébe kisebesedik utána fehér lesz, fáj..aztán elmúlik 1 hét után.
Gennyesnek látom a garatüregedet!!! (Kiterjedt sárgás váladék látható azon a testrészeden, amiről írtam.)
Elsőre fül-orr-gégészeti szakrendelést javasolnék...
Remélem, hogy a területileg illetékes ügyeletre eljutsz azért - bármilyen koronavírusos időszak van... azt is remélem, hogy megfelelően kipihent orvossal és asszisztenssel fogsz találkozni.
Ui: majd írd meg, hogy mire jutottál! (Sajnos, a rákliga lelkisegély vonala nem működik, ha arra is szükséged lenne esetleg. Megértelek, ha kritikus lelkiállapottal küzdesz most jelenleg!)
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Jól esik, hogy ennyien segítettek.
Még a negyedik hozzászólónak is, aki ráksegély vonalat ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!