Nagyon félek, hogy szájrákom van. A fogorvos észrevenné?
Mostanában sokat szenvedtem egy foggak amit gyökérkezeltek de végre kész lett és nem fáj.
Erre elkezdett fájni a nyelvem (??) bal oldala illetve a nyelvem alatti rész szintén ezen az oldalon.
Rengeteget öblögettem az utóbbi egy hónapban, Corsodyl, szájvíz, napi 3-szor fogmosás, ínyecsetelők.. ezek túlzott használata okozhat vajon ilyet?
Egyáltalán a fogorvos csak észrevette volna ha gond van nem? Mindenütt azt olvasom, hogy a szájrák korai stádiumban való felismerése fontos és ezt fogászaton könnyen ki tudják szűrni és elvileg feladatuk is lenne a száj áttekintése. De hát sose a nyelvemet nézegették nyilván....
Bepánikoltam, de lehet hülyeség...csak annyi szörnyűséget olvasni. Amúgy nem dohányzom, nem iszom...
20N
Oké, nem is olvasgatok tovább :)
Alapvetően arra kerestem rá káros-e a túl sok szájvíz/ecsetelő.
Hagyd el a Corsodylt és az ínyecsetelőket, nekem volt amelyik felmarta az ínyem, használj helyette Gengigel gélt, ez rendbehozza.
Ha nem javul a nyelvednél érzett fájdalom, akkor majd mutasd meg a fogorvosodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!