Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyon félek, hogy szájrákom...

Nagyon félek, hogy szájrákom van. A fogorvos észrevenné?

Figyelt kérdés

Mostanában sokat szenvedtem egy foggak amit gyökérkezeltek de végre kész lett és nem fáj.

Erre elkezdett fájni a nyelvem (??) bal oldala illetve a nyelvem alatti rész szintén ezen az oldalon.

Rengeteget öblögettem az utóbbi egy hónapban, Corsodyl, szájvíz, napi 3-szor fogmosás, ínyecsetelők.. ezek túlzott használata okozhat vajon ilyet?

Egyáltalán a fogorvos csak észrevette volna ha gond van nem? Mindenütt azt olvasom, hogy a szájrák korai stádiumban való felismerése fontos és ezt fogászaton könnyen ki tudják szűrni és elvileg feladatuk is lenne a száj áttekintése. De hát sose a nyelvemet nézegették nyilván....

Bepánikoltam, de lehet hülyeség...csak annyi szörnyűséget olvasni. Amúgy nem dohányzom, nem iszom...

20N

2018. okt. 31. 14:22
 1/10 anonim ***** válasza:
36%
Ne olvassál szörnyűségeket! Nincs szájrákod! Inkább gondold át, hogy mi bajod van az életben, amit ezzel a hülyeséggel akarsz elfedni! És hagyd abba az öblítgetést, mert teljesen kiirtod a normális baktériumflórádat.
2018. okt. 31. 14:28
 2/10 anonim ***** válasza:
A fogorvos nem hülye. Attól, hogy nem mondja, még igenis megnézi a nyelvedet. Ne olvasgass neten semmit, és ne keress rá tünetekre, mert mindenre rákot dob ki a Google.
2018. okt. 31. 14:38
 3/10 A kérdező kommentje:
Még annyi eszembe jutott, hogy azon az oldalon van egy fekvő bölcsességfogam aminek a gyökerei között fekszik az ideg.. már arra is gondoltam, hogy elmocorgott a fog és most azt nyomja..
 4/10 A kérdező kommentje:

Oké, nem is olvasgatok tovább :)

Alapvetően arra kerestem rá káros-e a túl sok szájvíz/ecsetelő.

5/10 anonim ***** válasza:

Hagyd el a Corsodylt és az ínyecsetelőket, nekem volt amelyik felmarta az ínyem, használj helyette Gengigel gélt, ez rendbehozza.

Ha nem javul a nyelvednél érzett fájdalom, akkor majd mutasd meg a fogorvosodnak.

2018. okt. 31. 14:45
 6/10 A kérdező kommentje:
A fájdalom átment az arccsontomba szóval most már nem a szájban lévő daganattól rettegek hanem másiktól.... folyamatosan nézegetem az arcom.. szerintem pszichológus fog nekem kelleni :(
2018. nov. 1. 18:56
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha az ünnep után is fáj, menj vissza a fogorvoshoz. Egy fájdalom miatt nem kell rögtön meghalasztanod magad. Lehet, hogy rádfér egy pszichológus, de elég lenne csak a józan ész.
2018. nov. 1. 20:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Lehet csak egy rossz fogad van.
2018. nov. 2. 07:36
 9/10 anonim ***** válasza:
34%
A szájüregi rák nagyon alattomos, mivel nem jellemző hogy fájna. De attól még nézesd meg fogorvossal, mert nyilván természetes hogy fáj a nyelved!
2018. nov. 2. 08:45
 10/10 anonim válasza:
Szia, szerintem nem ártana kérni egy röntgent, mert lehet nem jó a gyökértömés. Főleg ha felső fog, akkor attól évekig fájhat , gyulladt lehet.
2019. febr. 28. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!