Ha koronás voltam márciusban, találkozhatok már bárkivel?
Tudom, hülye kérdés, hazamentem március 12-én, apám beteg volt már akkor, 5 nap otthon levés után 19-én reggel infulenza tünetekre ébredtem, hőemelkedés, torokfájás, ilyesmik, fáradtság,
azóta eltelt annyi idő, hogy ne lappangjon a szervezetemben, ha előző héten még köhögtem, és volt hőemelkedésem egyik nap?
Anyám is beteg volt, de neki a háta is fájt.
Igen, betartottam az otthoni saját karantént!!!!
Ha találkozok párommal és mondjuk szeretnék vele eltölteni egy jó estét végre akkor nem adom tovább? fontos lenne, mert ő neki nem lenne szabad elkapnia.
Köszönöm szépen.
Nem!
Amugymeg azt csinálsz amit akarsz.
A márciusi betegségből (ami bármi lehetett) valószínűleg már meggyógyultál, de persze biztosra kijelenteni nem lehet, hiszen - ha jól értem - nem tesztelt le téged senki. Ráadásul azt se tudjuk biztosan, hogy ha koronavírus volt, akkor az tutira meggyógyul-e X nap alatt, csak sejtjük.
Viszont a jelenlegi kijárási korlátozás tiltja, hogy ha a párod nem veletek közös háztartásban él, akkor találkozzatok. És ez még jópár hétig így lesz előreláthatólag.
Amíg 3 egymást követő napi garat PCR teszted nem lesz negatív, addig nem számítasz gyógyultnak...
Mivel gondolom ez nem történt meg, ezért sem a betegség nincs igazolva, sem a gyógyulás.
Még ezután is legalább 2 hetes karantént javasolnak a szakemberek... mert a fene tudja kinél meddig van még aktív vírus.
Ha kockázati csoportba tartozik a párod, akkor legalább 1 hónap kéne az utolsó tünetek után.... nem ám múlt héten hőemelkedés.
Én nem is értem miért itt kérdezed?🤦🏻♀️ Ettől a sok gyik. professzortól🤦🏻♀️
Miért nem a háziorvosoddal tartod a kontaktot elvileg kötelező lenne ilyen esetben!...
Ha valóban regisztrált vírusos beteg voltál a családoddal együtt, ahogy fent is írták csak a 3.dik teszt elvégzése után jöhetsz mehetsz “biztonságosan”, feltéve ha ha már nincs bajod...
Fel nem tudom fogni, hogy lehet valaki ilyen ökör... (lepontozhatsz nem a pontok miatt szoktam olvasgatni és néha választ adni)
Na ez a baj azzal, hogy akkor se teszteltek ha kérték az emberek a zöld számmal.
Kollégáim többen így voltak otthon múlt héten még, és nem tudják merjenek e most dolgozni vagy sem.
Nekem ne mondja senki, hogy a brutál fáradtság, 5 napos fejfájás, meg 2-3 hetes láz-hőemelkedés + eleinte köhögés nem elég indok a tesztre. Jó tényleg mentőt ne csesszünk el erre... de legalább akkor egy IgG-t csináljanak.
Valószínűleg ezt azután tudtam meg hogy lefolyt a nagyja és azthittem, nem vagyok koronás, de így már világos volt.
Igen, nem végeztek tesztet.
Apám nem érzett ízeket és szagokat és anyámnak fájt a háta és a mellkasa, egy háztartásban élünk.
Igen, ők sem tudták, nem gondoltak bele.
Ennyi a történet.
nem jár fáradtsággal?
éld át! XDDDDDDD
meg sem tudtam mozdulni egy hétig az izomfájdalmaktól, és a fáradtság erzestol, es a kohogestol nem tudtam aludni.
De lehet igazad van, okés
#7 Ez már a régi "iskola". Rengeteg azóta tesztelt és pozitív esetről derülnek ki pont ezek a panaszok. Általában nagyon nehéz a diff diagnózis... Falus is elmondta, hogy a tünetmentestől kezdve a fátadtságig, liftező hőemelkedésen keresztül a brutál tüdőgyulladásig bármi lehet.
IgG tesztet kellene csinálni és kész...az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!