Mi lehet az oka hogy Magyarországon nem terjed olyan mértékben a koronavírus mint máshol?
Ez ugye orvosi kérdés?
Nagyon keveset tesztelünk.
Ezért a statisztikában nincsen benne a tünetmentes és a csak kis tünetekkel rendelkező.
-Hány beteg van?
-10. .... De csak 10 tesztet kaptunk.
-Nem jó, nem tragikus.
Nincs akkora mobilitás, nincs elég teszt. Ez a kettő.
Fejér-megyeből sokan járnak Pestre dolgozni, ez a statisztikán is látszik. Pest a gócpont.
Hevesben kevés a beteg. Mivel a segélyen tengődő közmunkás és a helyben dolgozó évente egyszer jut el Pestig. De ha ott egyszer megjelenik, majd tarolni fog.
Az a tragikus, hogy 77 halott jut 112 gyógyultra. A most kórházban kezelt 1100 beteg fele nem fog élve kikerülni. :(
És még csak most jön a java.
"Fejér-megyeből sokan járnak Pestre dolgozni, ez a statisztikán is látszik."
No meg a sok gyökér miatt, akik a múlt hétvégén kirajzottak a Velencei-tó környékére kirándulni. Köszönjük.
#6 Azért ez nem igaz!
Teljesen értelmetlen a gyógyultak és a halottak számát öszzevetni. Eleve rengetegen otthom gyógyúlnak, és sok a tünetmentes pozitív is. 2-7 hét mire valakit gyógyultnak lehet minősíteni teszteléssel.
Tegnap 58-an voltak lélegeztetőn, ennek fog kb az 50-80%-a meghalni.
Ennek ellenére is magas az 5% feletti halálozás...
Viszont minden szakember szerint 10-20 ezer eset is lehet már, aminek 1%-a hal csak meg.
#7: Tehát eskü alatt vallod, hogy egy fővárosi, vagy Komárom-Esztergom-megyei nem volt a parton?
A másik, hogy a Balaton környékén miért nem ugrott meg a betegek száma? Ott is volt kiránduló rendesen.
A tömegközlekedésen (vonattal ingázók) többen fertőződtek meg, mint Velencén. Ez biztos.
Csak a poén kedvéért. Fejér-megyei vagyok. Már hetekkel ezelőtt átestem, kigyógyultam, jól vagyok, köszi. Velencén tavaly voltam utoljára (életemben is, akkora a tömeg), Pestre meg naponta járok dolgozni. Holnap megint 500-800 birka áll oda 30 centire, hogy le tudjon köhögni, plusz a vonat és a metró. Szerinted hol fertőződtem meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!