Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet az oka hogy Magyarors...

Mi lehet az oka hogy Magyarországon nem terjed olyan mértékben a koronavírus mint máshol?

Figyelt kérdés
más országokban jobban terjed mint ll csehország vagy ausztria.

2020. ápr. 10. 09:04
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
A magyarok DNS se lehet az oka? Ellenállóbbak vagyunk?
2020. ápr. 10. 09:05
 2/12 anonim ***** válasza:
92%

Ez ugye orvosi kérdés?

Nagyon keveset tesztelünk.

Ezért a statisztikában nincsen benne a tünetmentes és a csak kis tünetekkel rendelkező.

2020. ápr. 10. 09:38
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
Most megugrott. Mert a sok marha nem tud a s<tojás angolul>én ülni otthon.
2020. ápr. 10. 09:40
 4/12 anonim ***** válasza:
93%
De terjed, csak a kormány letagadja.
2020. ápr. 10. 09:44
 5/12 Hardy Weinberg ***** válasza:
93%

-Hány beteg van?

-10. .... De csak 10 tesztet kaptunk.

-Nem jó, nem tragikus.

2020. ápr. 10. 09:52
 6/12 anonim ***** válasza:
23%

Nincs akkora mobilitás, nincs elég teszt. Ez a kettő.

Fejér-megyeből sokan járnak Pestre dolgozni, ez a statisztikán is látszik. Pest a gócpont.

Hevesben kevés a beteg. Mivel a segélyen tengődő közmunkás és a helyben dolgozó évente egyszer jut el Pestig. De ha ott egyszer megjelenik, majd tarolni fog.

Az a tragikus, hogy 77 halott jut 112 gyógyultra. A most kórházban kezelt 1100 beteg fele nem fog élve kikerülni. :(

És még csak most jön a java.

2020. ápr. 10. 10:08
 7/12 anonim ***** válasza:
66%

"Fejér-megyeből sokan járnak Pestre dolgozni, ez a statisztikán is látszik."

No meg a sok gyökér miatt, akik a múlt hétvégén kirajzottak a Velencei-tó környékére kirándulni. Köszönjük.

2020. ápr. 10. 10:22
 8/12 anonim ***** válasza:
88%

#6 Azért ez nem igaz!

Teljesen értelmetlen a gyógyultak és a halottak számát öszzevetni. Eleve rengetegen otthom gyógyúlnak, és sok a tünetmentes pozitív is. 2-7 hét mire valakit gyógyultnak lehet minősíteni teszteléssel.

Tegnap 58-an voltak lélegeztetőn, ennek fog kb az 50-80%-a meghalni.

Ennek ellenére is magas az 5% feletti halálozás...

Viszont minden szakember szerint 10-20 ezer eset is lehet már, aminek 1%-a hal csak meg.

2020. ápr. 10. 10:30
 9/12 anonim ***** válasza:
61%

#7: Tehát eskü alatt vallod, hogy egy fővárosi, vagy Komárom-Esztergom-megyei nem volt a parton?

A másik, hogy a Balaton környékén miért nem ugrott meg a betegek száma? Ott is volt kiránduló rendesen.

A tömegközlekedésen (vonattal ingázók) többen fertőződtek meg, mint Velencén. Ez biztos.

Csak a poén kedvéért. Fejér-megyei vagyok. Már hetekkel ezelőtt átestem, kigyógyultam, jól vagyok, köszi. Velencén tavaly voltam utoljára (életemben is, akkora a tömeg), Pestre meg naponta járok dolgozni. Holnap megint 500-800 birka áll oda 30 centire, hogy le tudjon köhögni, plusz a vonat és a metró. Szerinted hol fertőződtem meg?

2020. ápr. 10. 10:54
 10/12 anonim ***** válasza:
77%
15 ezren vannak házi karanténban. Tesztelni a súlyos panaszokat mutatókat tesztelik, illetve idősotthon lakókat.
2020. ápr. 10. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!