Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van itt orvos vagy esetleg...

Van itt orvos vagy esetleg gyógyszerész aki segítene nekem egy kérdésben?

Figyelt kérdés

Vizelet tenyésztés során mutattak ki baktériumot amire gyógyszert kell szednem, de nőgyógyászati szűrésen is mutattak ki baktériumot amire gyógyszer kell. Háziorvossal fel tudom iratni (szakorvost nem értem el), de nem tudom melyikre szedjem előbb a gyógyszert és mennyi kihagyással?

(Tudom hogy a háziorvost is kérdezhetném, de nem nagyon bizok benne korábbi tapasztalatok miatt)

2020. ápr. 9. 21:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"A klebsiela pneumoniára elvileg Carbapenem-nek megfelelő gyógyszert írt fel az orvos."

Ez meg az évszázad hülyesége. Teljesen más csoport, eltérő hatásspektrum, eltérő mellékhatások.

2020. ápr. 9. 23:43
 12/15 A kérdező kommentje:
Amire érzékeny: amoxicillin, ceftriaxon, ceftazidim, imipenem, cefuroxim, sumetrolim, gentamicin, tobramycin, amikacin, ciprofloxacim, norfloxacin, meropenem, piperacillin, cefixim, ertapenem
2020. ápr. 9. 23:46
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom tetraciklint nem néztek. Beszéld meg a háziorvosoddal, de én továbbra is azt javaslom, hogy a tetra menjen a cipro, meg eleve baromság, ez alapján a rezisztencia alapján, mert van ott még vagy három másik antibiotikum (pl. amoxicillin, ceficim, cefuroxim), ami jobb nála sokkal kisebb rezisztenciával és sokkal jobb mellékhatásprofillal.
2020. ápr. 9. 23:58
 14/15 anonim ***** válasza:
52%

"Amire érzékeny: amoxicillin, ceftriaxon, ceftazidim, imipenem, cefuroxim, sumetrolim, gentamicin, tobramycin, amikacin, CIPROFLOAXACIM, norfloxacin, meropenem, piperacillin, cefixim, ERTAPENEM"

Maradjunk abban, hogy a lista alapján jó gyógyszereket írtak fel az orvosaid.

2020. ápr. 10. 00:51
 15/15 anonim ***** válasza:
És az ertapenemet miért is kellett kiemelni? Egy vénásan kórházi körülmények között adhat cucc, aminek semmi köze sincsen a flourokinolon ciproflixacinhoz. A ciproflixacin húgyúti fertőzés esetén pedig elavult szer, sok a mellékhatása, kb. fél éve volt nagy WHO-s állásfoglalás arról, hogy kerülni kellene ha lehet, mert van jobb szer.
2020. ápr. 10. 02:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!