Nem elérhető az orvos, tudnátok segíteni lelet értékelésben egy kicsit?
Vizelet kreatinin 16,6 ehhez plusz van írva 15 a felső határérték.
Hbg A1c hez két plusz van rakva (13,3)
Ehomi cukor érték 14,7
Koleszterin 5,7
Itt is van plusz, 5,0 a felső határ
LDL koleszterin 4,06
Itt is plusz van
Tudnátok segíteni, hogy ezek mire utalnak? Azon kívül, hogy magas a cukor.. Azt értem.
Lymphocyta is Pluszos, az nemtudom mi gondolom ott több dologgal vetik össze.. Passz.
Az orvos nem is fogad még egy darabig.
Igen, azt tudom, hogy magas 4-6 körül van a normális, ugye?
Holnap veszek egy cukor mérőt.
A cukor nagyon magas, éhgyomorinál 6 alatti a normális. Biztos nem ettél előtte? Egy terheléses vizsgálat nem ártana, csak nem tudom, most csinálják-e.
Igen, a hirtelen fogyás lehet cukorbajtól, főleg, ha állandóan éhes vagy mellette.
Az orvos egyébként elvileg számítógépen megkapja a leletet.
Azt mondta Vissza térünk rá nyáron..
És nem, nem ettem előtte.
Este 7 körül vacsoraztam, vizet ittam mikor felkeltem.de azt szabad, azt mondta az orvos. 😷
A kreatininnel nem kell törődni, ennél az erteknél ez az értek nem szignifikáns.
A cukros reszhez meg annyit pluszban, hogy valszeg nem lesz szükség a terheléses tesztre hisz a normál érték 2x-e plusz a hgb1C is jelentősen magasabb. Terhelést általában a kétséges esetekben végeznek.
Köszönöm.
Egy ismerősöm is cukorbeteg, Inzulinos.
De nem tartja a diétát? Ennyire veszélytelen ez?
Vagy rövid időn belül okozhat bajt!?
Kérdező, hány éves vagy? Nekem ez I-es típusú cukorbetegségnek tűnik. A cukorbetegség az biztos, bármikor étkezés utáni random vércukor 11,1 mmol/l felett van, az az. HbA1C is magas. Inzulin kell valószìnűleg, valamint előtte további labor ( C-peptid, inzulin szint, autoantitestek) Írj rám privátban, megbeszéljük, szívesen segítek.
28 éves CSED-en lévő orvos vagyok
29 éves vagyok. Férfi
Köszönöm később írni fogok privátban. Ma egyedül vagy a kisfiunkkal itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!