Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem elérhető az orvos, tudnáto...

Nem elérhető az orvos, tudnátok segíteni lelet értékelésben egy kicsit?

Figyelt kérdés

Vizelet kreatinin 16,6 ehhez plusz van írva 15 a felső határérték.

Hbg A1c hez két plusz van rakva (13,3)

Ehomi cukor érték 14,7

Koleszterin 5,7

Itt is van plusz, 5,0 a felső határ

LDL koleszterin 4,06

Itt is plusz van

Tudnátok segíteni, hogy ezek mire utalnak? Azon kívül, hogy magas a cukor.. Azt értem.

Lymphocyta is Pluszos, az nemtudom mi gondolom ott több dologgal vetik össze.. Passz.

Az orvos nem is fogad még egy darabig.

2020. ápr. 7. 20:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Igen, azt tudom, hogy magas 4-6 körül van a normális, ugye?

Holnap veszek egy cukor mérőt.

2020. ápr. 7. 21:16
 12/24 anonim ***** válasza:

A cukor nagyon magas, éhgyomorinál 6 alatti a normális. Biztos nem ettél előtte? Egy terheléses vizsgálat nem ártana, csak nem tudom, most csinálják-e.

Igen, a hirtelen fogyás lehet cukorbajtól, főleg, ha állandóan éhes vagy mellette.

Az orvos egyébként elvileg számítógépen megkapja a leletet.

2020. ápr. 7. 21:19
 13/24 A kérdező kommentje:
Nagymamám cukorbeteg volt. Náluk tilos! a terheléses vizsgálat, komahoz is vezethet. :(
2020. ápr. 7. 21:40
 14/24 A kérdező kommentje:

Azt mondta Vissza térünk rá nyáron..

És nem, nem ettem előtte.

Este 7 körül vacsoraztam, vizet ittam mikor felkeltem.de azt szabad, azt mondta az orvos. 😷

2020. ápr. 7. 21:41
 15/24 anonim ***** válasza:
Magas kreatinin a vese nem megfelelő működésére utal, de lehet a cukros miatt lett most magasabb kicsit az az értek mert az kihat a vesére. Minél előbb orvos
2020. ápr. 7. 21:50
 16/24 anonim ***** válasza:
Terhelés teljesen felesleges, mivel a hgba1c is elég magas, ami az átlagos vércukorszintet tükrözi a legutóbbi 3 hónapra vonatkozóan. Terhelést amúgy is tilos 7-es éhhomi cukor felett csinálni.
2020. ápr. 7. 22:12
 17/24 anarchy666 ***** válasza:
100%

A kreatininnel nem kell törődni, ennél az erteknél ez az értek nem szignifikáns.

A cukros reszhez meg annyit pluszban, hogy valszeg nem lesz szükség a terheléses tesztre hisz a normál érték 2x-e plusz a hgb1C is jelentősen magasabb. Terhelést általában a kétséges esetekben végeznek.

2020. ápr. 7. 22:21
 18/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Egy ismerősöm is cukorbeteg, Inzulinos.

De nem tartja a diétát? Ennyire veszélytelen ez?

Vagy rövid időn belül okozhat bajt!?

2020. ápr. 7. 22:33
 19/24 anonim ***** válasza:

Kérdező, hány éves vagy? Nekem ez I-es típusú cukorbetegségnek tűnik. A cukorbetegség az biztos, bármikor étkezés utáni random vércukor 11,1 mmol/l felett van, az az. HbA1C is magas. Inzulin kell valószìnűleg, valamint előtte további labor ( C-peptid, inzulin szint, autoantitestek) Írj rám privátban, megbeszéljük, szívesen segítek.

28 éves CSED-en lévő orvos vagyok

2020. ápr. 8. 00:35
 20/24 A kérdező kommentje:

29 éves vagyok. Férfi

Köszönöm később írni fogok privátban. Ma egyedül vagy a kisfiunkkal itthon.

2020. ápr. 8. 07:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!