Nem elérhető az orvos, tudnátok segíteni lelet értékelésben egy kicsit?
Vizelet kreatinin 16,6 ehhez plusz van írva 15 a felső határérték.
Hbg A1c hez két plusz van rakva (13,3)
Ehomi cukor érték 14,7
Koleszterin 5,7
Itt is van plusz, 5,0 a felső határ
LDL koleszterin 4,06
Itt is plusz van
Tudnátok segíteni, hogy ezek mire utalnak? Azon kívül, hogy magas a cukor.. Azt értem.
Lymphocyta is Pluszos, az nemtudom mi gondolom ott több dologgal vetik össze.. Passz.
Az orvos nem is fogad még egy darabig.
Köszönöm. Veszélyes értékek?
Magas a vérnyomásom is, és sokat fáj a fejem. Szúr a mellkason.
Elmegyek máshova
A kreatint a máj termeli elsősorban. Egyfajta energia forrás mely az izommunka során hasznosul. A kreatinin az izmok által termelt salakanyag, tehát a kreatin lebomlási terméke.
HbgA1c olyan vérteszt ami információt ad a vizsgált személy áttlagos vércukorszintjéről a mérést megelőző 3 hónap átlagát véve.
A vizsgálattal a vese normális működését nézik.
Emlekedett szint jelenthet több mindent
De mivel a cukrod több ezért a cukorbetegséggel kapcsolatos amúgy, de amúgy pl. bakteriális fertőzésre is utalhat ha több a kreatinin.
A lymphocita a szervezeted őre, mivel több ezért vagy vírus vagy bakteriális fertőzés, de több mindent jelenthet, lényeg hogy azért több mert a kis őrök védik a szervezeted, a b limphociták pl. úgy küzdik le a vírusokat , hogy egyrészt be vannak programozva, másrészt osztódni is tudnak.
A koleszterined egy picit több, de az attól is lehet ha kevesebbet mozogsz, de ugye a cukor miatt is.
Nem, évente megyek egy ilyen "szuresre" tavaly jó eredményeim voltak..
Annyi, hogy néha nagyon remegek és izzadok, de közben fázom, akkor szerintem leesik a cukrom. (?)
Ha eszek, elmulik.
A vérnyomásom általában 140/90
De ez az általában 1 hete inkább, mert előtte nem mértem..
Most kicsit megijedtem..
Fiatal vagyok, bajom lehet ebből? Ha nincs jó kezelve?
Én inkább nem guglizok. Akkor aludni sem tudnék. :)
Egyébként diéta nélkül fogytam mostanában kb 8 kgot. Ez is okozhatja?
Keress másik orvost, ez cukorbetegség.
A normális vércukor sokkal alacsonyabb és igen, elég sok bajod lehet kezeletlen diabétesztől.
A fogyás, remegés is annak a jele.
Valószínűleg diétára fognak és inzulint fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!