Apu ma jelezte, hogy lefekvés közbe elszédül. Anyu úgy írta le, hogy a szemének a mozgása nem függ össze a testének mozgásával. Apu szerint nem is lát közbe 5 másodpercig tart kb az egész. Mi lehet?
Figyelt kérdés
Orvoshoz már biztos hogy megy.2020. ápr. 3. 19:21
11/15 A kérdező kommentje:
Többször is volt. Azt mondta mint a sima szédülés, kettős látása nem volt.
2020. máj. 15. 10:18
12/15 anonim válasza:
Vérnyomás vagy cukor is lehett.
13/15 anonim válasza:
De amire anyud gondol az szerintem szemtekerezgés, vagyis nystagmus. Az olyan szédülésnél szokott lenni, aminek van iránya (vertigo). Valóban lehet stroke jele, vagy bppv. Orvos lássa!!!!
14/15 A kérdező kommentje:
Mai nap anyu mondta, hogy volt már hasonló,annó akkor amikor lambériáztak és felfele dolgoztt, közbe elszédült, hasonlóan ahogy leírtam. Akkor kivizsgáltatta magát és arra jutottak, hogy el van meszesedve neki a nyakánál az ere (anyu elmondásából így vettem ki). Lehet ez az megint?
Testalkatát nézve el van hízva(kb 130 kg kb 187 cm re ). Fogyás segíthet a helyzetén, illetve meszesedés okozhat ilyet.?
2020. máj. 15. 22:32
15/15 anonim válasza:
Igen okozhat. Viszont a stroke lehetősége miatt ilyenkor mindig érdemes megnézetni. Visszafordítani már nem lehet a folyamatot. Mozgással, egészséges étrenddel, esetleges dohányzás abbahagyásával, koleszterinszintet csökkentő gyógyszerrel stb. lassítani lehet rajta, hogy ne legyen maradandó károsodás vagy olyan mértékű szűkület, meszes felrakódás az ereken, amit műteni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!