Az influenza járhat szaglás és ízérzékelés vesztéssel? Vagy ezt nem a betegség, hanem pl. , az orrspray is kiválthatja?
Szerintem nem annyira gyakori influenzánál...
COVID-nál viszont igen. Ez feltételezi az idegrendszeri érintettséget amúgy... ACE2 receptorok nagyon sok szövetben vannak, és a szaglás-ízlés elvesztése gyakori tünet ha az (szagló)idegrendszert támadja egy kór.
Szerencsére reverzibilis... eddig maradandó idegrendszeri károsodást nem írtak le... de sok szövet és szerv támadás alatt lehet a vírusfertőzéskor.
Orrspray önmagában nem okoz szaglás és ízlés vesztést... ez tuti 😃 én orrcseppfüggő vagyok.
...
Tesztet emiatt nem fognak végezni amúgy, mert jobban vagy. Még a betegeket is kb csak akkor kezelik ha a fülükön veszik a levegőt.
...de nem egy hét alatt.
Ehhez nagyon hosszú ideig krónikus mértékben kell tolni az orrcseppet hogy a keringés romlásával károsodjanak a szaglósejtek.
...és főleg nem így, hogy hirtelen elvész.
Olvassatok esetleírásokat, rengeteg esetben ez van, hirtelen vesztik el.
Nagyon változatosak a corona tünetek. Tényleg.
Rengetek orvosi beszámoló van, ami utólag pozitív lett.
Persze bármi lehet, rengeteg influenzás is van.
Semmit se tudsz tenni, csak kivárni a végét.
Nálunk a cégnél egyre többen fekszenek így otthon..senkit se tesztelnek és bejárnak közben dolgozni a 60 év felettiek, elhízottak, krónikus dohányosok.
Kíváncsi leszek mi lesz a vége :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!