Nehézlégzés, mellkasi fájdalom, erős megterheltség érzet nagyon rövid futás után, mitől lehet?
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy nagyon rövid, màr 2 perc kocogás (nem futás) utàn, nehèz légzés, erősebb mellkasi fájdalom, tompa hányingert érzek, 2 rövid kör lassú futás után, erősen zsibbad a nyakam. Ezutàn nagyon leterheltnek érzem magam, minimum egy óráig. Mèg fiatal vagyok, végig sportoltam az èletemet, nyáron megmàsztam az Olümposz egyik csúcsàt, kemény crossfit edzésre jàrok, ès semmi bajom sincs, csak egyedül a futástól. Pàr hónapja asztmàt diagnosztizáltak, majd kiderült hogy még sincs ilyen betegségem. Nem dohànyzom, de a koliban szoktunk vizipipàzni, amitől a 10-20 fős társaságból egyedül én vagyok mostanàban rosszul (hírtelen erős szívverés, mellkasi fàjdalom) persze ezt most szüneteltetem is. A tüdőközpontban kivizsgàltak, semmit nem àllapítottak meg. Egyelőre nem tudok másik orvoshoz menni ameddig a koronavírus van, edzeni sem tudok menni, mivel azok is bezártak így futni próbàlok minden este. Van valakinek valamilyen tanàcsa ezzel kapcsolatban hogy mi lehet, vagy mit tudnék tenni ezzel, vagy esetleg valakinek valamilyen tapasztalata? 😊 A szívemmel különösebben nincs baj, csak egy enyhe szívritmus zavarom van születésem óta, de régen is pl nagyon jó futó voltam, ezzel sosem volt gond.
Biztos, hogy “mégsincs” asztmád? Mert nekem az van, és én is hasonlóan érzek futás után. De nekem se jön elő mindig ez a probléma - sok asztmásnál van az, hogy időnként rosszabb lesz, előjönnek a tünetek, majd (főleg gyógyszerektől) javul a helyzet, és évekig úgy érzi az ember, hogy nincs semmi baja, úgy tud futni, mintha teljesen egészséges lenne.
Tehát röviden: lehetséges, hogy eddig nem jött elő az asztmád, de most valamiért mégis vannak tünetek.
Nincs allergiád egyébként véletlenül? Sokaknál attól jönnek elő az asztmás tünetek is (ráadásul most allergiaszezon van...), ilyenkor néha az is elég, ha allergiagyógyszert veszel be. Vagy esetleg stressztől, ha mondjuk mostanában több ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!