Mégis hogyan lehet a koronavírus tüneteit megkülönböztetni az influenzától? Tavaly voltam influenzás és MINDEN tünet stimmelt ( kivéve a nehéz légzés), ami le van írva a hivatalos honlapon.
A koronavírus-fertőzés 3 legtipikusabb tünete:
láz (88%)
száraz köhögés (68%)
fáradékonyság, gyengeség (38%)
Ezek mellett előforduló tünetek:
produktív, köpetürítéssel járó köhögés (33%)
nehézlégzés (19%)
torokfájás (14%)
fejfájás (14%)
izom- vagy ízületi fájdalom (15%)
hidegrázás (11%)
orrdugulás, orrfolyás
Fenti tünetek mellett ritkábban, de előfordulhat:
hányás (5%)
hasmenés (4%)
Gyakorlatilag minden megvolt tavaly amikor influenzás voltam és kb a 3/4-de amikor sima vírusos megfázásom volt... honnan tudhatja az ember hogy most nagy a baj, vagy csak sima megfázás/flu? vagy mindenki rohanjon orvoshoz ha ebből 3 tünet összeáll? Kb minden léguti nyavajára áll minden tünete...
Ha nincsenek komoly panaszaid akkor nem tudsz és nem is kell mentőt hívni.
Akkor visznek be kb ha 3 napig csillapíthatatlan magas lázad van, fulladsz és erősen köhögsz.
Kedves első! Az esetek 80%-ában ennyiben ki is merül, nem vbiszi be a mentő és nem feltétlen áll fenn minden tünet... Pl húgom influenzás volt 2 hete és csak lázas volt és a végtagjai fájtak. Igaz ő hamar felépült mert sokat volt a napon.
Utolsó! Akkor ezzel az erővel, ha a felsorolt tünetekből 3 összeáll mindenkin tesztet kéne végezni? Csak mert kb a fél ország beteg, ha nem több.... 2 hete utaztam le vidékre vonattal és teljesen bevoltam szarva, mert az egész rohadt vonta KRÁKOGOTT ÉS FULDOKLOTT..... nincs az a mennyiségü teszt....
Csak az #1-esben említett panaszokkal visznek be kb... amúgy akkor is tesztelnek.
Senki mást nem tesztelnek, max ha kontakt.
Emiatt is van ekkora halálozás nálunk, mert 10x akkora a fertőzöttség csak nem tesztelik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!