Aki átesett a koronavíruson könnyű lefolyással, elkaphatja mégegyszer?
Nem.
De lehetséges, hogy őszig mutálódik annyira, hogy új járvány indul (akárcsak az influenza)
Azt már igen...
De valószínűleg azt is viszonylag könnyen ki fogja söpörni a szervezeted.
1. A teszteléssel világszinten szarban vagyunk.
2. Aki gyógyult, azaz nem mutat már tüneteket, és fel lehet szabadítani alóla az ágyat, azt gyógyultnak tekintik.
3. Ekkor még lehet visszaesés, mert nem teljes az immunrendszere a vírus ellen.
4. Influenza vírust sem sikerült kiírtanunk, csak annál kevesebb a halálos áldozat.
Úgy tudom, nem egyértelműek a bizonyítékok. Feltételezik, hogy védettséget szerez, aki átesett rajta. Van néhány ellenpélda, elképzelhető, hogy ők nem gyógyultak meg teljesen és visszaestek.
És igen, mutálódhat is.
Én abból indulok ki, hogy védettséget ad a betegség (amíg nem mutálódik a vírus). Hiszen folyik a védőoltás kifejlesztése, és ennek csak így volna értelme.
"Van néhány ellenpélda, elképzelhető, hogy ők nem gyógyultak meg teljesen és visszaestek."
Vagy téves volt a teszt. Ezt a verziót is olvastam.
(általánoos) influenzával sok ember évente megbetegszik , és nagy részük kiheveri. Azaz akár segítséggel, de legyűri a szervezet.
Nem lesz egy fertőzés után immunis. Sokan többször kapják el.
Mutálódásról itt még szó sincs, ez egy beazonosított vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!