Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Aki átesett a koronavíruson...

Aki átesett a koronavíruson könnyű lefolyással, elkaphatja mégegyszer?

Figyelt kérdés
Korábban olvastam, hogy csak egyszer kapja el egy ember, de olyat is, hogy valaki rövid időn belül visszaesett. Van valami friss álláspont ezzel kapcsolatban?

2020. márc. 22. 21:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Még nem tudják. Reméljük nem.
2020. márc. 22. 21:21
 2/13 anonim ***** válasza:
4%

Nem.

De lehetséges, hogy őszig mutálódik annyira, hogy új járvány indul (akárcsak az influenza)

Azt már igen...

De valószínűleg azt is viszonylag könnyen ki fogja söpörni a szervezeted.

2020. márc. 22. 21:27
 3/13 anonim ***** válasza:
51%

1. A teszteléssel világszinten szarban vagyunk.

2. Aki gyógyult, azaz nem mutat már tüneteket, és fel lehet szabadítani alóla az ágyat, azt gyógyultnak tekintik.

3. Ekkor még lehet visszaesés, mert nem teljes az immunrendszere a vírus ellen.

4. Influenza vírust sem sikerült kiírtanunk, csak annál kevesebb a halálos áldozat.

2020. márc. 22. 21:31
 4/13 anonim ***** válasza:
13%
Én azt olvastam, hogy 3 évig védett. Bár nem tudom, hogy ezt honnan szedték, hiszen ilyen még nem volt.
2020. márc. 22. 21:31
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom, nem egyértelműek a bizonyítékok. Feltételezik, hogy védettséget szerez, aki átesett rajta. Van néhány ellenpélda, elképzelhető, hogy ők nem gyógyultak meg teljesen és visszaestek.

És igen, mutálódhat is.

Én abból indulok ki, hogy védettséget ad a betegség (amíg nem mutálódik a vírus). Hiszen folyik a védőoltás kifejlesztése, és ennek csak így volna értelme.

2020. márc. 22. 21:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"Van néhány ellenpélda, elképzelhető, hogy ők nem gyógyultak meg teljesen és visszaestek."

Vagy téves volt a teszt. Ezt a verziót is olvastam.

2020. márc. 22. 21:52
 7/13 A kérdező kommentje:
Mutálódás után azért már csak nem lesz olyan súlyos lefolyású ha el is kapja az ember gondolom. Azért csak találkozott már vele, pontosabban hasonlóval akkorra a szervezet.
2020. márc. 22. 21:59
 8/13 anonim ***** válasza:

(általánoos) influenzával sok ember évente megbetegszik , és nagy részük kiheveri. Azaz akár segítséggel, de legyűri a szervezet.

Nem lesz egy fertőzés után immunis. Sokan többször kapják el.

Mutálódásról itt még szó sincs, ez egy beazonosított vírus.

2020. márc. 22. 22:12
 9/13 A kérdező kommentje:
Csak arra írtam, hogy írták feljebb, talán őszre már mutálódik is.
2020. márc. 22. 22:26
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Pont ma mondta a Szlávik az ATV-ben, hogy már mutálódott is, mert nem teljesen ugyanaz a vírus nálunk mint pl. Afrikában.
2020. márc. 22. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!