Ti mertek venni kiflit és zsemlét? Azok szabadon állnak, vírusos lehet a felületük! Az almát le lehet mosni, de egy kiflit?
Miért kéne egyáltalán kenyeret enni?
Semmi tápértéke nincs. Nem is különösebben finom. Akkor minek? Minek egyek kenyeret ha pl sütök egy halat bulgurral vagy akármi? Mihez egyem a kenyeret?
Ez hogy magyarországon minden ételhez kenyeret esznek nagyon nem általános dolog. Pl. marhapörkölt krumplival, és akkor egy szelet kenyér hozzá... minek a kenyér? Ott a krumpli is, ami ugyanazt a szerepet tölti be, de azért a magyar megeszik egy kg kenyeret hozzá, meg tunkolja...
Kenyeret enni minden szempontból értelmetlen, nem az a furcsa ha valaki nem eszik, hanem az, hogy a magyarok mennyi kenyeret megesznek.
Noha én vírusmentes időszakban se nagyon vásárolok ilyesmiket, de úgy gondolom ebben az esetben a kiszedő lapát rizikósabb. A kifli felületén ha van is azt lenyeled, a gyomor sav elpusztítja.
Sokkal könnyebben megfertőzöd magad ha piszkálod a szemed/orrod, szád külső részeit.
Merek miért nem mernék ?
Nagyon sok házi pékség van jó fajta lisztből készülő termékekkel,és ennyire azét nem kell rettegni.
Mindennek,mindenkinek van egy szavatossági ideje kinek mennyi .
Lehet kapni olyan fénycsövet, ami ibolyántúli sugarakat bocsát ki. Halvány lila színű fénye van, orvosi rendelők ablakából szokott látszani a jellegzetes lila fénye, ahol egész éjjel világít fertőtlenítés céljából. Veszel egy-két ilyen csövet, meg valamilyen alkalmas lámpatestet hozzá, és aláteszed(15 cm távolságból 5-10 perc elég. Nekem két cső van benne, egy csővel értelemszerűen kisebb a megvilágított felület, és hosszabb a szükséges idő) a zsemlét, vagy akármi mást fertőtlenítés céljából. Például a csomagolt kajákat felbontás előtt, így a csomagolásról leírtja a kórokozókat, de ha a csomagolás olyan, hogy átengedi az ibolyántúli sugarakat, akkor a belsejét is. Nekem van, mert régen epromok (egy fajta memória chip) törlésére használtam. Most jó szolgálatot tesz, szoktam is használni ebben a vírusos időben, például a postán érkező leveleket fertőtlenítem vele. Figyelem! A szemre káros, tartósan ne nézz bele, és tartósan ne érje a bőrödet se! A napból is érkeznek sugarak, ezért van a napsugárzásnak is fertőtlenítő hatása.
Egyébként a zsemlének nem árt ha mikróba teszed, és 70-80 fokra melegíted. Még az íze is jobb, olyan mintha frissen sült, meleg zsemle lenne. A mikrohullám és a 80 fok is fertőtlenít.
Mi a kenyeret is megmikrózzuk még felvágás előtt. A koronavírus előtt is ezt tettük, de most meg még inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!