Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Csak szerintem volt ez durvább...

Csak szerintem volt ez durvább mint a koronavírus, mégse tettek semmit?

Figyelt kérdés
Most egyáltalán nem félek ahogy a 2012- es világvégekor sem.nevetségesek az üres polcok a boltban. Én a H1N1- től féltem régen a sertésinfluenza,de akkor rengeteg terhes nő meghalt,meg idősek. Az oltást nagyon reklámozták.többen húztak szájmaszkot. 20 éves voltam akkor.nem volt gyerekem akkor is voltak iskolabezárások? Mert ugy emlékszem nem.pedig most még csak hideg idő sincs.Vagy ezt is ennyire komolyan kéne vennem? Miért érzem hogy ez más?
2020. márc. 16. 00:32
1 2
 11/13 anonim válasza:
77%
Hát persze, hogy mind megfizetünk érte! Rettenetes dolog szembe nézni egy ilyen betegséggel, bárkire is veszélyes. Nyolcas vagyok, nem írtam, hogy inkább az öregek haljanak meg. Senkinek nem kéne meghalnia és felesleges azon vitázni, hogy melyik generáció a haszontalanabb! Azonban valamiért mindenki megfeledkezik a nem kevés kivételről. Miért kell általánosítani?? Persze, a korosztályom nehéz tini felfogása miatt nem fog otthon ülni, amit persze én sem helyeslek... de ahogyan a hetes kitálalta, hogy miért haljon meg szerinte egy 18 éves inkább, mint egy öreg az valami undorító! Megértem ha a felnőttek mérgesek a mai fiatalokra, hiszen én magam is az vagyok így 16 évesen, de zavar már, hogy a sok idióta (felnőtt, gyerek, öreg) mindíg mindenért a másik generációt okolja! Valamint nekem is van bőven okom haragudni az öregekre. Még a velem egykorú lányokra azért vetnek lenéző pillantásokat, mert kint van a hasuk addig rám azért, mert merészelek hosszú szoknyát felvenni és máshogy nézek ki, mint a többiek. Egyszer egy öregasszony felállt a metrón, odajött hozzám és kedvesen azt mondta, hogy dögöljek meg ott ahol vagyok. Mivel anyám is igen furcsán öltözködött egész életében, ő is tudna mesélni pár ilyet. Viszont még mindíg nem állítom, hogy az öregeknek kéne meghalni, nem állítom, hogy bárkinek is megkéne halnia. Az öregek közt is vannak kivételek, mindenhol vannak! Ez nagyon fontos!!!
2020. márc. 17. 11:46
 12/13 anonim ***** válasza:

Rengeteg idős sem zárkózik be, azzal meg veszélyeztetik a foatalok közül az immungyengéket is (a többi idős emberen túl)... Például azokat akiknek mesterségrsen le kell gyengíteni az immunretszerüket, mert mondjuk rákosak, vagy szívátültetettek és ha lenne immunrendszere, kilökné a donort.

Jah, hogy erre az a válasz, hogy nem kell kimenni nekik sem és akkor nem fertőzik meg a csatangoló idősek (vagy bárkik)?

Hát ez így elég kettősmérce.

Az idősek maradjanak szépen otthon...

Én nem mászkálok feleslegesen, de nem kapok havi szinten nyugdíjat, amiért ki sem kell mozdulnom, dolgoznom kell.

De ha folyamatosan kint lennék, azzal sem veszélyeztetném a Te apádat, nagyapádat, mivel nem találkozom vele ha otthon marad! Ha veled találkozom, téged megfertőzlek, Te meg Őt akkor nem nekem kellett volna még pluszban otthon maradnom, hanem neked!

Nem az én hozzátartozóm... Ha betartja a kedves apuka az előírásokat, hallgat a javaslatokra, akkor egyedül a kedves gyereke/unokája tudja megfertőzni!

Szóval elsősorban ne a fiatalokat szidd, hanem a saját felelőségeddel foglakozz!

2020. márc. 17. 12:13
 13/13 anonim ***** válasza:

Az hogy ki jár ki, arról lehetne statisztikát készíteni.

Egy hete még vidáman jöttek haza erősen fertőzött külföldi országokból ismerőseim. A sportközpontok dugig voltak, a kocsmák még pár napja is. Vkerben özönlöttek a fiatal külföldi turisták húzós bőrönddel. Bérházunk is tele volt AirBNB-sekkel.

Nyilván van elég sok ostoba öreg is, aki szerint médiahiszti az egész... de arányaiban nagyságrendekkel több 50 alatti aki felelőtlenül viselkedett és még most is.

2020. márc. 17. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!