Csak szerintem volt ez durvább mint a koronavírus, mégse tettek semmit?
Rosszul emlékszel. A H1N1 nem volt súlyosabb az átlag influenzánál, csak aggódtak miatta.
"follow-up study done in September 2010 showed that the 2009 H1N1 flu was no more severe than the yearly seasonal flu.[8]"
Egyébként évente 650 ezren halnak bele az influenzába (1-2 milliárd ember is elkaphatja). Tehát ez is sok, viszont arányaiban teljesen kezelhető az EÜ rendszernek.
A SARS-COV2 sajnos ennél nagyságrenndel pusztítóbb arányaiban... szóval ha influenza méreteket öltene, akkor kiírthat 70-130 millió embert is.
650,000
Vs.
135,000,000
1.9 mrdból 500 milliót fertőzött meg tippre.
Abból meghalt 17-70 millió körül. 3-5-10% halálozással.
Ezt a COVID is bőven hozhatja, csak nem 500 millió fertőzött lesz hanem 2-4 milliárd.
Ha nem állítjuk meg, nem lassítjuk és nem gyártunk vakcinát.
Összességében a halálossága felér a spanyolnáthájéval, és nagyságrendileg pusztítóbb lehet.
A spanyolnáthánál az volt még a rémisztő hogy fiatalokat ölt. Ez persze kevés vigasz az idősekre nézve. Ember élet az ember élet.
Most olyanok halnak meg akik felépítették nekünk ezt a jóléti társadalmat, és szeretnék élvezni a gyümölcsét.
Inkább pusztulna el egy 18 éves mihaszna Z generációs ecsetfejű kiskö..csög, mint faterom aki felépített 3 házat, meg értéket teremtett a háború után.
Ezen az oldalon a fő érv az, hogy "ez csak egy nátha, nem veszélyes a fiatalokra nézve. Szerencsére csak az idősek és a betegek halnak meg benne".
Persze az idős az megpusztulhat, már leélt egy életet???
Ennek okán mennek ki még most is kocsmázni, meg házibulizni. Hiszen rájuk nézve nem veszélyes.
Milyen érzés lehet most egy 65 év felettinek aki egész életében melózott és tette a dolgát a gyerekeiért, hogy azok most belerúgják őket a sírba?
Pedig csak annyi kéne, hogy betartják az ajánlásokat és a szabályokat. Plusz elfogadják, hogy a Covidért mindannyianbmegfizetünk egy árat. Közösen.
Elismerem aljas komment volt, megérdemlem a 0%-ot.
Csupán arra akartam rávilágítani, hogy az emberélet emberélet... és nagyon felelőtlen sok fiatal (én is fiatal felnőtt vagyok de minden f..sza kis programomat beáldoztam a közösség védelmééet).
Így mindenkinek az fontos aki közel áll hozzá. Egy mihaszna fiatalt, aki tegnap még sörözött az AirBNB-s külföldi haverjaival, és betonerős immunrendszere van, majd hazaviszi a szüleinek a kórt... annak az életét szívesen becserélném apáméra mondjuk. Társadalmilag megbukott az ilyen ember, meg akkor is ha ő lesz a "jövő". Nem akarok ilyen jövőben élni, ha ilyenek képviselnek minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!