As most komoly, hogy országosan 25 megbetegedés van és
emiatt bezárják az iskolákat?
21/33 A kérdező kommentje:
20!
A gyerek nyilván nem viszi haza, ha otthon van. De valaki csak elmegy vásárolni, nem? Ott nagyobb esélyt latok rá. Plusz olvastam, hogy kis csoportokban megoldják a gyerekek elhelyezését. Ezt enm ertem, mivel jobb. Ha eddig volt 3 30 fős osztály, most meg lesz 9 10 fős, az mivel jobb? Mert nyilván az emberek 90% kénytelen lesz ig3nybe venni, hiszen mit csinál a gyerekkel, ha dolgoznia kell?
Azért nem mindegy, hogy a gyerek minden nap többszáz másik gyerekkel vag együtt, mielött hazamegy, vagy hetente kétszer elmegy egy valaki fél órára bevásárolni.
2020. márc. 15. 13:18
MEg az sem mindegy, hogy egy gyerek 6-8 másikkal van együtt, vagy 200-300-zal - a valószínüség nagyságrendekkel megnö!
2020. márc. 15. 13:18
24/33 A kérdező kommentje:
Hát ha én vásárolni megyek, ag üzletben nem egy vásárló van, hanem mondjuk 50-100. A kasszasoknal mindenki megfordul. Simán összeszedhetem ott a vírust, aztán viszem haza, a munkahelyemre, a másik uzeltbe. Ugyanígy nem látom be miért jobb a kis létszámú csoport. Tegyük fel én ügyesen összeszedtem a vírust vásárlás közben, így a gyerekem hordozó. Megy a kiscsoportba, ott átadja a másik 9 gyereknek és a nevelőnek. Ezek ugyanugy tovabb fogjak adni.
És a gyűjtőbe hogyan jutnak el a gyerekek, teleporttal?
2020. márc. 15. 13:37
26/33 A kérdező kommentje:
Hát ez az. Ha barki is kimegy, máris ott a fertőzésveszély...
Szemmel láthatóan azt nem fogja fel senki, hogy levileg ugyan mindenki kaphat fertözést, ha kimegy a lakásból, csak az nem mindegy, mekkora erre a valószínüség!
2020. márc. 15. 17:05
"Ugyanígy nem látom be miért jobb a kis létszámú csoport. Tegyük fel én ügyesen összeszedtem a vírust vásárlás közben, így a gyerekem hordozó. Megy a kiscsoportba, ott átadja a másik 9 gyereknek és a nevelőnek."
Mert ha 9 gyere van, akkor a 9 hatványai szerint terjedhet a fertözés, ha 100 van, akkor a 100 hatványai szerint.
(9 hatványai: 9,81, 729, 6.561; 100 hatványai: 100, 1.0000, 1.000.000, 1.000.000.000 - a különbség azért igencsak jelentös!)
2020. márc. 15. 17:11
29/33 A kérdező kommentje:
Na, hétfőtől nálunk is zárva minden iskola, óvoda, oktatási intézmény, szórakozóhely, sportklub. Itt nem lesz kiscsoportos elhelyezés sem, csak és kizárólag a "vitale beroep", vagyis tűzoltó, -egészségügyi dolgozó, stb. gyerekeit fogják államilag elhelyezni....
30/33 A kérdező kommentje:
28!
Köszi. Ez eddig nekem nem esett le.
Kapcsolódó kérdések: