Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » As most komoly, hogy országosa...

As most komoly, hogy országosan 25 megbetegedés van és emiatt bezárják az iskolákat?

Figyelt kérdés
2020. márc. 14. 13:32
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Igen, és nagyon jól teszik, hogy ne eszkalálódjon a dolog.

Nem értem a problémád, ha nem is itt élsz, akkor téged miért zavar, hogy itt mi van?

2020. márc. 14. 13:45
 12/33 A kérdező kommentje:
Hol írtam, hogy zavar? Egy kérdést tettem fel. Nem megy az értő olvasás? Rajtad és Kalapon kívül mindenkinek sikerült megértenie a kérdést.
2020. márc. 14. 14:03
 13/33 TappancsMancs ***** válasza:
86%
A kérdés valóban számonkérő jellegű, ezért írták azt amit.
2020. márc. 14. 14:33
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg sokkal több beteg van. A fiatalabb korosztályok akár két lábon kihordják és hordják mindenfelé a vírust, míg az időseknek halálos lehet. Ezért MEGELŐZÉS céljából hoznak ilyen drasztikus döntéseket, hogy minél kevesebbet érintkezzenek az emberek. Így nem tud terjedni. Most meg lehet fogni. Talán.

Mondjuk én sem találom jó ötletnek az iskolák bezárását, maximum csak a gimnáziumokat kellet volna. De ez csak az én véleményem és valószínűleg nem látok kellően bele. Hiszen a gyerekek hordozhatják és az idősebb tanárok így veszélybe kerülnek... Nem tudom.

2020. márc. 14. 14:54
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Az olaszok nem vették komolyan, meg is lett az eredménye. Okos ember más kárán tanul nem?
2020. márc. 14. 15:10
 16/33 A kérdező kommentje:

Tappancs!

Nem annak szántam. Megdöbbentem, ezért kérdeztem.

2020. márc. 14. 16:24
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg számonkérőnek tűnt.

Ha nem annak szántad, legközelebb figyelj jobban a fogalmazásra.

2020. márc. 14. 16:41
 18/33 anonim ***** válasza:
66%

Egyértelműen hibás döntés volt. Majd meglátjátok, hogy ettől még ugyanúgy emelkedni fog meredeken a fertőzöttek száma. Semmivel sem jobb azokban az országokban a helyzet, ahol már korábban bezárták, mint nálunk, sőt.

A veszélyeztetett kört kellett volna elszeparálni, mivel a kocka már el van vetve! A lakosság többi részét meg hagyni kellett volna átesni rajta, pont ez lett volna garancia arra, hogy utána a vírusnak már ne legyen élettere.

Mellékesen a szülőket is jól megszopatták: [link]

2020. márc. 14. 22:40
 19/33 A kérdező kommentje:
Na igen, nekem is az lenne a logikus, ha a veszélyeztetetteket különítenék el, de én nem vagyok jarvanyugyi szakértő.
2020. márc. 15. 09:57
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Az a gond, hogy kit nevezel veszélyeztetettnek?

Akik már megfertözödtek, akiknek valamilyen kontaktusa van fertözött valakikhez, vagy akiknél elvileg kmolyabb következmények lehetnek?

A megfertözöttek elkülönítése nem ér sokat, mert idöközben a velük kapcsolatban lévöknek is átadhatták a vírust, ha meg öket is bezárod valahová, akkor rengeteg embert kell valahol elhelyezni és ha csak egyetlen vírusos van köztük, akkor gyakorlatilag mindenki megkapja a csoportból azok is, akik egyébként megúszták volna.

A veszélyeztetetteket megint bonyolult lenne elkülöníteni, ha minden 50 fölöttit, minden krónukus beteget, autoimmun betegséggel élöt, akkor a lakosság egyharmada beleesik.

Egyszerübbes gyakorlatban megvalósíthatóbb, ha az emberek egymás közti érintkezését csökkentik, és pl. az iskolák (meg egyéb nyilvános helyek) bezárásával jóval kevesebb esélye lesz annak, hogy a gyerekek hazavigyenek fertözést a veszélyeztetettebb családtagoknak.

2020. márc. 15. 10:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!