Olaszországban miert van tobb koronavirus halott, mint mashol?
Lehetséges okok:
- agresszívabb törzs nagyobb arányú terjedése, akár új mutáció
- jelenleg úgy néz ki, az első diagnosztizált eset előtt már egy hónappal terjedt a vírus, csak nem tudtak róla (lappangási idő, enyhe esetek)
- rengeteg turista
- országon belüli nagy mobilitás
- életmód: pl. szorosabb kontaktok (puszi-puszi), ücsörgés a kávéházakban stb.
- az elején nem vették elég komolyan; mi (meg fél Európa) az ő hibájukból is tanulunk
Semmilyen zavargásról nem hallottam, pedig betegen fekszem itthon, van elég időm híreket nézni / olvasni.
Utolsó, a nem a várható élettartam számít, hanem az átlag életkor (ha már itt tartunk)
DE!
1. az átlag életkor csak 3 évvel magasabb, mint pl. Németországban. Egész Európában magas az idősek aránya.
2. Dél-Koreában a fertőzöttek 30%-a (!) 20-29 éves korosztályból kerül ki. Szóval nem igaz, hogy a fiatalok "védettek".
Valóban nem a várható élettartam számít hanem az átlag életkor. Viszont érdemes megnézni a Dél-Koreai adatokat.
Dél-Korea a világon talán a legjobban deríti fel az új fertőzötteket így hatékonyabban tud fellépni a vírus ellen. Ezzel szemben az olaszoknál a 21-23 ezer körüli hivatalos fertőzöttségi szám ennyi haláleset mellett valószínűleg az 5-szöröse akik jelenleg nincsenek a járványügyisek szeme előtt és jelenleg is több ezer megbetegedést okoznak naponta. Ezért van (lenne) a karantén. Szingapúr és Dél-Korea olyan ügyesen képes kezelni ezt a helyzetet hogy ugyan kényelmetlenebb az élet mint a vírus előtt de nem nullázza le a gazdaságot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!