Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mikor fogják már végre itthon...

Mikor fogják már végre itthon is bezárni az iskolákat?!

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy hogyan lehetnek ennyire felelőtlenek...

2020. márc. 12. 19:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%

Végzős vagyok gimiben, egy elég nagy iskolában. Szerintem csak a középiskolában lehetünk vagy 500-an (35 fővel indulnak az osztályok, általában 4, néha 5 indul évente - számoltam lemorzsolódással). 3 épületbe járunk össze-vissza, valamint az iskolának van az út túloldalán egy általános iskolája és egy ovodája. Megsaccolni nem tudom mennyien lehetnek ott, de sokszor átjárnak a tesi terem, és a menza miatt az általánososok is hozzánk. Ezen túl van kollégium, igaz csak 30-35-ön vagyunk benne.

Nem akarok siránkozó kamasznak tűnni, aki utálja a sulit, és szünetet akar, de egy ekkora intézményben igen nagy az esély fertőzésre. Pláne mert kapásból meg tudnék nevezni 5 diákot, akinek nagyon idős szülei vannak, vagy nagyszüleivel lakik.

Plusz persze ott vannak az átmenetek, mikor egyik tesó középsulis - másik általánosos, valamint a kollégiumi szobatársak... szóval terjedni könnyen tudna.

Tegyük hozzá, vallásos iskola, havi egy kötelező templomlátogatás van, amit nem töröltek el még - viszont az iskolai áhitatokat és megemlékezéseket (pl. márc 15.) igen.

Velünk kitöltettek egy papírt, hogy voltunk-e gócponton az elmúlt 14 napban, vagy találkoztunk-e olyannal, aki onnan jött. Sejthetően az utóbbira sokan nem tudom-mal feleltek, elvére bulizós kamaszok nagyrészt az osztálytársaim. Én 2 hete voltam a reptéren, szintén esélyem lett volna, illetve van olyan osztálytársam aki pultos hétvégente, szóval több száz, akár ezer emberrel találkozik. Ohh, és Horvátországba voltak kb. 50-75-ön a suliból karneválra...

Szóval nem arra akarok kitérni, hogy zárjanak be minden sulit, de megfontolhatnák, hogy nagyobb intézmények logikusabb lépéseket tegyenek.

Végzősként talán jobb is lenne nekem, ha e-mailben oktatnának és itthon tanulhatnék érettségire. De kész röhej, hogy egy Oktatási Központ - Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nem fontolja meg jobban, hogy mit tegyen járvány ideje alatt.

2020. márc. 12. 20:47
 12/21 anonim ***** válasza:
87%
Higgyétek el, nem olyan jó buli a távoktatás, meg a világjárvány miatti kényszer otthonmaradás. Nem lustaságból akarnak az iskolások otthonmaradni, hanem a MEGELŐZÉS miatt, hogy ne jussunk el mi is arra a szintre, mint Olaszország, ahol városokat, majd az egész országot karantén alá vonták, utána meg kb minden bezárt.
2020. márc. 12. 21:00
 13/21 anonim ***** válasza:
67%

A legnagyobb hülyeség lenne bezárni. A 10 év alattiakat otthon őrizné a nagyszülő (had kapja el) vagy a szülő, aztán akkor nem dolgozna senki sem. A 10 év felettiek meg természetesen tojnának arra, hogy pont az lenne a lényeg, hogy ne is mászkáljanak el, nekik csak az érdekes, hogy lógni lehessen, aztán elmennek csapatostul bandázni, plázába miegymás aztán ott vagyunk, ahol voltunk.

Külföldön, ahol megtették ott biztosítanak felügyeletet az iskolában (!) pl úgy hogy ugyanott ott ül a fél iskola, zseniális... amúgy is az európai országok közül csak 5-6 lépte meg, a többi mind Európán kívüli. És majd nyáron térjünk arra vissza, hogy ez micsoda orbitális szívás lesz pl az osztrák gyerekeknek.

2020. márc. 12. 22:08
 14/21 A kérdező kommentje:

Hát épp ez az, hogy mire hajlandóak lesznek végre meglépni, amit rajtunk kívül mindenkinek sikerült már, akkor nem fog tudni a gyerekre senki sem vigyázni, mert fertőzni fog, mint állat. De, ha pl. hétfőtől (túl sokat kérek azzal, hogy zárjanak be az iskolákat, úgy látszik, de akkor legalább igazolják le annak, aki nem akarja a gyerekét beküldeni) nem kell vigyem suliba a gyereket, akkor van még esélye, hogy nem fertőző, ergó rábízhatom édesanyámra. De, ha még tovább húzzák-vonják ezt a hülyeséget, és akkor csinálnak csak valamit, amikor mi is 1000-2000 betegnél leszünk, akkor tényleg nem fogom tudni.

Az pedig engem egyáltalán nem érdekel, hogy a többi tizenéves gyerek mit csinálna, ha maguk a fiatalok és a szüleik vannak olyan felelőtlenek, hogy engedik őket, akkor valóban dög beteg lesz mindenki. Tegyük fel, hogy a diákok 60% el fog járni otthonról plázázni. Az ő esetükben tényleg nem ér a dolog semmit, de ott a maradék 40%, akik pedig belátják, hogy ez nem az az idő, amikor moziba járunk, bulizunk, stb.. Legalább az ő esélyeik nagyobbak lesznek, és nekem ez is elég.

Egyébként itthon is javasolták azt, hogy legyen felügyelet azoknak, akikre nem tudnak vigyázni, és gondolom lenne is belőle valami.

A nyárral kapcsolatban pedig csak ismételni tudom magam, és szerintem nem csak én vagyok így vele: inkább ismétlek évet és/vagy járok be a 40 fokba iskolába nyáron, minthogy a nagyit 4-5 évvel korábban kelljen temetni.

2020. márc. 12. 22:26
 15/21 anonim ***** válasza:
86%

"Úgyhogy remélem nem lesz semmi ilyenről szó, mert akkor azt a diákok nagy része csúnyán meg fogja szívni."

Nem ertitek, hogy itt mar csak rossz es meg rosszabb kozott lehet valasztani?

Minel elobb leped meg, annal kisebb karral meguszod.

Nemcsak az iskolakat kellene bezarni, hanem az osszes mozit, kocsmat, etteremet stb., mert elobb-utobb ugyis az lesz itt, mint Kinaban meg Olaszorszagban.

2020. márc. 13. 00:41
 16/21 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem kb minden 2. ember menjen suliba, felváltva, a többiek meg átadják a leckét. Sokat szellőztetni, akkor a teremben nincs sok vírus.

És egyenek sokan fokhagymát, akkor nem megy a közelükbe senki. És a mosdókat és kilincseket fertőtlenítsék gyakran. Esetleg be se csukják az ajtót a teremben.

2020. márc. 13. 01:31
 17/21 anonim ***** válasza:
39%

"Az pedig engem egyáltalán nem érdekel, hogy a többi tizenéves gyerek mit csinálna"

Na látod, pont ezért kell helyettetek gondolkodni. Mert sok az ilyen szemléletű, hogy leszarom mi van, mi lesz mással.

2020. márc. 13. 07:56
 18/21 anonim ***** válasza:
42%
2020. márc. 13. 12:27
 19/21 anonim ***** válasza:
76%
Hétfőtől lehet, hogy már nem kell menni. Orbán Viktor tett egy facebook-os tájékoztatást 1-2 órával ezelelőtt.
2020. márc. 13. 22:43
 20/21 anonim ***** válasza:
30%
Mi lett veled lassan 2 éve?
2021. okt. 13. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!