Mit jelent az, hogy egy betegség meridiánja 80 év?
Medián, nem meridián. Érettségi követelmény egyébként.
A halottak mediánja életkor szerint 80 év. Ez azt jelenti, hogy életkor szerint sorbarendezed a halottakat, és a középső ember 80 éves. Ezt jelenti.
Tudom mi az a medián,van érettségim matekból:D
Így olvastam,hogy meridián,ezért tettem fel a kérdést.Ha medián lett volna nem kérdeztem volna meg,valamit arra szerintem kiadott volna valamit a google is.
,,A járvány meridiánja 80 év” így szólt a mondat a cikkben.
Na,földrajzból nincs érettségim :D Mivel nem kötelező tantárgy érettségin,más volt a választott tantárgyam.
Ez esetben akkor a cikkíró mediánra gondolhatott,csak elírta?
Mivel rákeresni én is rákerestem,és ki is adta a google,hogy egy csillagászati fogalom,de nem az volt a kérdésem,hogy melyik érettségi tantárgy fogalmai közé tartozik,hanem,hogy ebben a szövegkörnyezetben mit jelent.(Vagy akkor ez esetben esetleg elírhatta,ha így értelmetlen a megfogalmazás.)
Kérem az válaszoljon,aki tudja a választ,köszönöm.
,,Mivel rákeresni én is rákerestem,és ki is adta a google,hogy egy csillagászati fogalom,de nem az volt a kérdésem,hogy melyik érettségi tantárgy fogalmai közé tartozik,hanem,hogy ebben a szövegkörnyezetben mit jelent.(Vagy akkor ez esetben esetleg elírhatta,ha így értelmetlen a megfogalmazás.)
Kérem az válaszoljon,aki tudja a választ,köszönöm.”
Mivel a meridián egy létező fogalom,arra vagyok kíváncsi,hogy ebben a szövegkörnyezetben mit jelenthet,nem a kötekedésre.Aki ÉRT HOZZÁ kérem elmagyarázná?Avagy csak mediánra gondolhattak és elírás volt(a cikkben több helyen is szerepelt a szó),vagy ezen szövegkörnyezetben jelenthet valamit?
Ismételten nagyon megköszönöm ha olyan ír,aki a kérdésemre válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!