Honnan lehet tudni azt hogy egy betegség mennyire ritka vagy gyakori?
Statisztika.
Pl éves diagnózisok száma.
Rájöttem,hogy a rendszer kiírja a nevemet,de annyira siettem a fontos alsó rész megírásával,hogy kiírtam a nevemet az egyik kedves ismerősöm miatt,akitől nemrégen megtudtam,hogy a betegségemben szenvedő személyek Magyarországon 28-30-an vannak,legalábbis akik az én betegségemmel jelentkeztek az ismerősöm által alapított szervezethez ami az NBIA betegségcsoporttal foglalkozik.Az NBIA kifejezés angolul neurodegeneration with brain iron accumulation, magyarul: neurodegeneráció agyi vasfelhalmozódással,ez olyan betegségcsoport összefoglaló elnevezése, amelybe számos, központi idegrendszeri kóros vasfelhalmozódással járó ritka, genetikailag meghatározott és jelenleg gyógyíthatatlan betegség,ebből az én betegségemnek a rövid angol neve Pank vagy Pank 2.
Aki szeretne ennek vagy hasonló betegségeknek utána nézni annak vagy azoknak szeretném javasolni hogy írja vagy írják be a böngésző cím sorába a www.nbia.hu oldal címét és szerintem onnan minden fontos dolog megtudható,bevallom az én betegségemmel kapcsolatban is főleg onnan tudtam tájékozódni és azért is tudom hogy az én betegségem a Pank(régi eredeti nevén Hallervorden-Spatz) betegség Atípusos formájában szenvedek és ahogy olvastam meg tapasztalom is minden nap lehet még a szerencsések között vagyok azok közül akik ebben a betegségben szenvednek és bevallom teljesen őszintén,hogy ez vidámmá tesz engem,ami gondolom érthető mindenkinek ;-) :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!