Koronavírusról mi a véleményed?
a három szó: flegmatizmus, pánik, növekvő esetszám
Én a középutat képviselem: nem pánikolok, de idegesít a sok h*lye, aki félvállról veszi, és ezzel hozzájárul, hogy ha esetleg fertőzött, akkor fertőzzön csak végig még X embert, mert ő "nem beteg", meg "koronavírus úgysem létezik".
Sokkal több embert szűrnék, és korlátoznám az emberek mozgását. Azokon az egyetemeken, ahol sok a külföldi diák, pár hét szünetet rendelnék el. A SOTE pl. nyugodtan végezhetne szűréseket házon belül is, a felszerelésük, gondolom, megvan hozzá.
Ehhez képest az emberek egy része még most is utazgat össze-vissza, és nincs tekintettel senkire. Mertjó, ő pl. átvészeli, de ha valaki más, akit megfertőz, meghal???
Dél-Koreában csinálták jól a tömeges gyorstesztekkel: most már alig van új esetük.
Európában viszont mindenki olyan "nagy legény", hogy nálunk még hónapokig elhúzódhat a dolog.
Ha bezárják az álhiszti miatt a hotelt ahol dolgozom,és hamarabb lesz vége a szezonomnak,akkor nagyon mérges leszek,mert az csomó pénzkiesés számomra.
Tömeghisztéria....Moss kezet meg ne zabálj nyers húst és problem solved.
Semmi. Még nem találkoztam vele.
A körítésről meg annyit, hogy az elharapózó pánik miatt (amiben komoly szerepe van a médiában zajló hisztériakeltésnek) egyre súlyosabbak a gazdasági következményei.
És ezt már mindannyian meg fogjuk érezni a Földön, nem csak 100-200 ezer ember (akiknek döntő többsége teljesen meggyógyul).
Nem tudnám három szóba belezsúfolni a véleményemet.
Véleményem szerint túl nagy pánik van körülötte.
Elég nagy szégyen, hogy a megelőző alapvető higiéniát felnőtt embereknek szájba kell rágni. Eddig nem mostak kezet, akik most hirtelen nagy mennyiségben kézfertőtlenítő után szaladgálnak? Ismert poén neten, hogy férfiak úgy fognak kezet, hogy WC használat után nem mosták meg a kezüket, de komolyan ennyire nagy arányban igénytelenek voltak eddig az emberek? Azok is, akik igényesnek látszanak?
Nem azt mondom, hogy el kell bagatellizálni, mert nem kell, én nem viselkedek másképp, mint egy sima influenzajárvány idején szoktam, vagy ha épp elkapok valami torokgyulladást, náthát, vagy ami tetszik. Ismerem a szervezetemet, tudom, mikor kell elmenni orvoshoz.
De amit sokan csinálnak, amennyire túlzásba esnek, némelyik emberről kiábrándító dolgokat tud elárulni egy ilyen pánikhelyzet. Ki hajlamos összevásárolni egy fél áruházat, mennyire szegények valójában, akik a kevés pénz miatt sírnak, ki az, akit be lehet etetni vészmadárkodással, pedig okosabbnak látszik, értelmiségi, tanult ember, tömegekről derül ki, hogy eddig erősen hanyagolták az alap személyes higiéniát, a tisztálkodást...
"Mi az a három szó"
Dilettáns a kormány!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!