Olyankor mit lehet csinálni, ha majdnem elájulsz az utcán?
2 hete voltam így, szerintem influenza volt. 2 nap is, hasmenéssel, padokat vadásztam mindenhol, mert majdnem összeestem többször is, kegyetlen volt.
Legszívesebben csak letérdeltem volba a földre, mert nem vittek a lábaim, szédelegtem, szószerint a lélek is kiszálkt belőlem.
Fogalmam sincs, mi lett volba, ha összeesem, észrevesz-e valaki, mit csinálnak.
Ez a Tesco bejárat után volt, egy ember jött oda a sok százból, pedig nincs csöves kinézetem.
Szerintem az embereket hidegen hagyja, pedi ez vidék.
Mielőtt elájulnál szólíts le valakit, és mondd hogy "rosszul vagyok, kérem, hívjon mentőt!" Ha már ülsz a földön, és az emberek elmennek melletted, próbálj meg egyértelműen megszólítani valakit "Asszonyom, ön, a piros kabátban. És szintén konkrétan megfogalmazni, mit vársz tőle. "Cukorbeteg vagyok, vegye ki a táskámból a kockacukrot." "Azt hiszem szívrohamom van, hívjon mentőt"
A konkrét segítségkérést sokkal kevesebben utasítják vissza, mint ahányan maguktól lépnek egy ilyen szituációban. Ha te választasz ki valakit és egyértelműen hozzá fordulsz, lecsökkented azt a hatást, hog az emberek egymást utánozzák, és ha valaki látja, hogy öten elmennek melletted, nagy eséllyel ő is így fog tenni. Hiszen a többiek úgy ítélték meg, hogy nem kell segíteni, nincs nagy bajod, nyilván igazuk van.
Ezen kívül, ha tőled hallja, hogy mentőt kell hívni, akkor az sem fenyegeti, hogy esetleg megszólít, te meg durván elzavarod, mert tényleg csak részeg vagy, esetleg kihívja a mentőt, te meg közlöd, hogy nincs semmi bajod, hagyjanak békén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!