Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Magas GPT érték? És más is magas.

Szunyo37 kérdése:

Magas GPT érték? És más is magas.

Figyelt kérdés

GPT 46 U/I határérték: 0-41 U/I

Triglicerid:2,14 mmoi/I határérték: 0_170

Fehérvérsejtszám:16,50 G/I határérték: 4,40- 11,30

Lymfocita abszolút értéke:8,260G/I határérték: 1,000-4,800

Monocyta abszolút értéke:1,310 G/I határérték :0,000-0,800

Vörösvértest:4,41 T/I- határérték:4,50-6,50 ez alacsony

Vizelet fajsúly:1,014 határérték:1,015-1,025

Minden más eredmény jó.

Évek óta ezek az eredményeim, kivéve a GPT. Ez most volt elöször magasabb. Lépemet kivették 13 éves koromba, baleset miatt.Most 51 vagyok. Nem fogyasztok alkoholt. Kávézok, napi 4,5. Cigizek, elég sokat.

Gyógyszereket szedek magas koleszterinre, magas pulzusra,szorongás ellen. Szedtem gyomor hurutra is, de azt már nem szedem. Savlekötőt Quamatelt. Tüneteim: fájni szokott a hátam, jobb oldalt néha tompa fájdalom. Gyengeség, fáradékonyság. Eléggé hipochoder vagyok. Mire lehet köveztetni a fent leírt magas értékekből? Azt mondta a doki régebben, hogy gyulladás van a szervezetembe, de a mostani leletemen a GPT magas, és ezt még nem látta a dokim,majd Csütörtökön megyek hozzá. Mire szmítsak? nagy bajom lehet?

2020. márc. 3. 06:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Arra számíthatsz, hogy az orvos nem fog vele foglalkozni, olyan minimális eltérés van.
2020. márc. 3. 07:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tehát nincs semmi riasztóan nagy bajom?
2020. márc. 3. 08:11
 3/4 anonim ***** válasza:
A gyógyszerek miatt lehet magasabb a GPT, de annyira minimális a különbség, hogy szóra sem érdemes. Viszont a fehérvérsejt, és a Limfocita nem kicsit magas, s ha állandó az érték, foglalkozni kellene komolyabban az okával!
2020. márc. 3. 09:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam a dokinál, és azt mondta ne foglalkozzak vele, és nem kell más vizsgálat.
2020. márc. 6. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!