Rendeltem Alirol, lehetseges, hogy elhozta a virust?
Ezt annak fejeben kerdezem, hogy nem vagyok a tipikus primitiv buta kerdezo, csak durva betegsegfobiam van, amit elismerek.
Tudom, hogy a virusoknak gazdaszervezetre van szuksege, hogy tul eljek. S tudom ezert, hogy szinte lehetetlen, hogy a virust elhoztak magukkal a csomagok, hiszen decemberben rendeltem oket. Viszont egyfajta megnyugtataskent, megerositeskent teszem fel a kerdest.
Koszonom a válaszokat!
K-mester
Mivel tisztában vagy a biológiai alapokkal, így nem is ragozom túl.
Nem kell miatta aggódni. Több hét szállítást egyszerűen nem él túl.
Illetve azért azt sem szabad elfeledni, hogy 1,5 milliárd kínaiból max néhány tíz ezer beteg van. Kb 0 esélye van, hogy egy fertőzött fogja a csomgjaid feladni.
Nyugodtan rendelj.
Ha nagyon parázol töröld át a cuccokat és moss kezet utána. De igazából ez máskor sem árt
Kedves elso!
Koszonom, en is igy gondoltam az egeszet, ahogy leirtad, csak jol esett valaki mastol hallani. Halas vagyok a valaszert. 😃
Kedves utolso.
Ha azert lennek “kreten”, mert aggodom sajnalom, nem vagyunk egyformak (szerencsere). Rengetegszer kaptam kemeny kritikakat amiatt, mert tul aggodok egyes betegsegeket. Sajnos ilyen vagyok. Viszont tudom, ha barmi baj lenne esetleg a Foldon (pl. jarvany) en tul elnem, nem ugy, mint te. :)
K-mester
A sok mellébeszélés és félretájékoztatás mellett itt egy korrekt videó a témában (sajnos angol nyelvű):
https://www.youtube.com/watch?v=6WLk-Mxydrk
Kb. a 16. perctől beszél arról, hogy a SARS-szal (ami szintén koronavírus) kapcsolatos kutatások eredménye az volt, hogy körülményektől függően 5-28 napig képes gazdatesten kívül egy felületen életben maradni a vírus!
Az alacsony hőmérséklet (4 °C környéke) és a magas páratartalom a legkedvezőbb feltétel. Magasabb hőmérsékleten és alacsony páratartalom mellett rövidebb a vírus túlélési ideje. Télen emiatt is gyakoribbak a vírusos fertőzések.
A Kínából rendelt csomagok kérésére is kitér. Az antlantai CDC intézet szerint:
"nincs bizonyíték, de valószínűleg alacsony kockázat".
Hát, nekem ez nem túl megnyugtató. Főleg egy zsugorfóliával alaposan körbetekert (jól teletüsszögött) csomagnál, ahol a pára se ki se be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!