Ma délután rendeltem az interneten, de szeretném
lemondani úgy, hogy nem kell fizetni. Ezt lehetséges?
Figyelt kérdés
Ma délután rendeltem az interneten véletlenül, és utána közölték velem, ha megrendelem a terméket, akkor az fizetési kötelezettséget von maga után. Én viszont úgy tudom, hogy 14 napon belül a kiszállított árut is vissza lehet küldeni, ha internetről rendelünk, és csak a szállítást kell kifizetni ilyenkor. Már írtam e-mailt a bolt ügyfélszolgálatának, de maga a bolt csak holnap reggel 10 órakor nyit. Most akkor, hogyha a bolt elküldi nekem a számlát, és nem olvassák el előtte a levelemet, akkor visszavonják a számlát, vagy ki kell fizetnem?
nem kell megvedd, csak minél előbb jelezd a boltnak, hogy téves rendelés.
ők meg sztórnózzák.
Nem kell megvedd természetesen, ha meg véletlenül elküldik, akkor nem veszed át és megírod, hogy te rögtön jelezted a lemondást.
2019. febr. 5. 17:37
2/6 anonim válasza:
"Ma délután rendeltem az interneten véletlenül,"
Áruld már el nekem, légy szíves, hogy lehet VÉLETLENÜL rendelni, amikor minden megrendelés több lépéses, meg kell adni a számlázási adatokat, stb.
2019. febr. 5. 19:28
3/6 anonim válasza:
Egyébként az elállási jog, a 14 napos az nem arra vonatkozik, hogy játszótérnek használjuk az internetet, hanem arra, hogy ha nem olyan a termék, mint az adott oldalon, akkor vissza lehet küldeni.
Elképzelhető, hogy az adott oldalon a ÁSZF-ben (Általános Szerződési Feltételek) le van írva, hogy rendelés lemondása esetén kifizettetik a szállítási költséget.
Keresd meg az oldalt és az ÁSZF-et és olvasd el.
2019. febr. 5. 19:31
4/6 anonim válasza:
"Ma délután rendeltem az interneten véletlenül"
Ezek a véletlenek már csak ilyenek.
2019. febr. 5. 19:41
5/6 A kérdező kommentje:
Az egész úgy nézett ki, hogy meg adtam a nevem, és a lakcímem. Már többször is rendeltem az interneten. Az eddig mindig úgy nézett ki, hogy megadtam a nevemet, lakcímemet, fizetési mód, kézbesítési mód, majd a végén bankkártyával fizettem, és utána még meg kellett erősíteni a rendelést. Nem kértek még telefonszámot se, meg e-mailt se. Én csak arra voltam kíváncsi, hogy milyen szállítási módok vannak, és hogy hogyan lehet fizetni.
2019. febr. 5. 22:29
6/6 A kérdező kommentje:
És amúgy tudom, hogy mennyire hülyének kell lennie valakinek ahhoz, hogy véletlenül rendeljen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!