Cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia?
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Tőletek, hogy szerintetek lehet-e a háttérben cukorbetegség, esetleg inzulinrezisztencia.
Ma voltam laborvizsgálaton, ahol megcsinálták a cukorterhelést, viszont csak jövőhéten lesz kész az eredmény.
1 hete a nőgyógyászom PCOS-t állapított meg nálam. Kérdezte, hogy van, vagy volt-e a családban cukorbeteg, természetesen volt. Azt mondta az orvosom, hogy egy kis fogyással, és életmód váltással helyre hozható a menstruációs ciklusom, illetve a cukorbetegségre való hajlam is kiszorítható.
Azonban én utána olvastam a cukorbetegségnek, azon belül is a 2-es típusnak, illetve az inzulinrezisztenciának.
Azt vettem észre, hogy elég sok tünetét "produkálom", ha lehet így mondani.
Ilyen például:
-Sok folyadék fogyasztás. Napi szinten megiszom 4-5 üveg másfél literes szénsavmentes ásványvízet, mert állandóan szomjasnak érzem magam.
-Ebből fakadóan a sűrű vizelet ürítés, ami nálam 20-30 percenként történik.
-Hízás, amiből nálam túlsúly alakult ki.
-Száraz a bőröm elég sok helyen, viszont néha vannak pattanásaim is.
-Rendszertelen menstruáció.
-Szőrösödés.
-Bakteriális vaginózis.7
A háziorvos azt mondta, hogy Ő inkább cukorbetegségre sejt...
A kérdésem az lenne, hogy esetleg nálam is fent áll, hogy 2-es típusú cukorbeteg vagyok, vagy esetleg ez inkább inzulinrezisztencia?
Köszönöm a válaszokat.
Ezt így nem lehet tudni.
Vérvétel és abból majd megállapítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!