Mitől adhat ki kattogó hangot szívem?
Figyelt kérdés
Mitralis insufficienciám van, évente járok kardiológiai ellenőrzésre, emellett pánikbetegség miatt 6 hete szedek szertralin nevű antidepresszánst is, így a rohamok egy ideje megszűntek. Ma hajnalban arra ébredtem, mintha lezuhantam volna valahonnan és ahogy kinyitottam a szemem forgó szédülés fogott el. Kimentem a fürdőbe majd éreztem hogy nagyon felment a pulzusom és a pulzus ritmusában kattogó hangot adott ki a mellkasom. Nagyon megijedtem. A vérnyomást megmértem 122/76 pulzus 130 volt. Máskor is volt már ilyen, hogy magas pulzusra ébredtem, de kattogást még sosem hallottam. Volt már valakinek ilyen? Ez is lehet a pánikbetegség miatt?2020. jan. 21. 09:05
1/3 anonim válasza:
Nyugodj meg! Nekem is van mitrális prolapsus, és II.foku inszuff. Ez inkább pánik! Ha ilyen gyorsan vert a szíved,akkor persze hogy úgy érzed kattog, dübörög..ez csak egy érzés volt. Nem adtak magas pulzus ellen valamit? Béta blokkoló? Én már 20.éve szedem sajnos. Először betaloc volt, most bisoblock.
2/3 A kérdező kommentje:
De van otthon bisoprolol azt vettem be. Csak az ijesztett meg hogy nem éreztem a kattogást hanem konkretan hallottam a hangot a mellkasombol hogy katt katt. Erre páikoltam be.
2020. jan. 21. 11:11
3/3 anonim válasza:
A kardiológusodat kérdezd meg! Én is szívbeteg vagyok. Nem jó párosítás a pánik, és a szívbetegség. Sajnos nekem is van időnként pánik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!