Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szklerózis Multiplex vagy...

Szklerózis Multiplex vagy Hipochondria?

Figyelt kérdés

Nem most kezdödött elösször, volt már ilyen 2x egy év alatt, aztán elmult és visszajött...

Száraz szem érzés

Fáradtság

Folyamatos fázás érzet

Szorongás

Most ez kiegészült, hogy egy ideig zsibbadt a kezem, fájt a honom-alja (jobb és bal is.) Plusz feszül a vádlim. Gyengébbnek is érzem a kezem.

Néha picit zug a fejem.

Orvos szerint hipochonder vagyok. Szerintetek elmenjek magán MR-re hogy biztos kizárjam a szklerózis multiplexet, vagy fogadjam el hogy nem az? Te mit tennél?

2020. jan. 14. 21:12
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy a nagy fogyás óta nagyon fázós lettem (jobban fel kell öltözködjek)...
2020. jan. 16. 15:48
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha jók a vérvétel eredményei,akkor az sok mindent nagy mértékben kizárhat.(Viszont nem tudom,hogy miket néztek nálad.)

Crp,fehérvérsejtszám,gyorsult süllyedés gyulladásra utal. Ha ezek jók,akkor az autoimmun betegségek nem valószínűek.

Kreatin kináz izomgyulladás esetén megemelkedett. TSH,D vitamin,parathormon szinteket néztek? Felszívódásoddal minden rendben? Anyagcserebeteg nem vagy?

EMGn látszani fog,ha van myositised(izomgyulladás,de mellette lenne lázad,fogyás,stb.) vagy myopathiad(izmot érintő nem gyulladásos elváltozás,na ezt nagyon sok minden okozhatja,ezért is kérdeztem rá a hormonszintedre,felszívódásodra,stb.sok belgyógyászati és anyagcserebetegség kísérője) EMG és ENG a perifériás idegrendszeri problémákat is kimutathatja,ha van. De nyugodj meg,szerintem stressztől lehet főleg! :)

Magnéziumot szedsz?

2020. jan. 16. 16:40
 13/13 A kérdező kommentje:

Szia!

CRP-t most nem néztek, de amikor utoljára néztek 2 hónapja, meg elötte akkor tökéletes volt. Igazándiból már minden tökéletes (máj értékek voltak rosszak, de a dietetikus által előírt diéta rendbe tette...)

Kreatin Kináz az pár hónapja magas volt, de a diéta után rendbe jött (zsirmájam volt súlyos, ami elmúlt a nagy fogyástól).

D vitamin az alacsony volt egyébként. Anyagcsere meg többi szerintem rendben (meg sok vérvételen voltam az elmúlt 2 évbe és minden oké volt a májon kivül, meg a kreatin kinázon, és koleszterinen kivül), de ezek rendbejöttek.

EMG-re majd fogok menni.

KÖSZÖNÖM A VÁLASZODAT!

2020. jan. 16. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!