A körmöm alatt ez lehet melanóma?
Pár hete vettem észre ezt a csíkot. Azt hittem csak sérülés, de nem nőtt le (Vagyis a körömmel nőtt le, a végén rajta van, de ugyanúgy a köröm ágynál is). Hétfőn kérek időpontot bőrgyógyász szakorvoshoz. Nyilván nem a legjobb ötlet itt érdeklődni és kép alapján megmondani is nehéz, de hátha van itt hozzá értő, aki legalább leírná,más egyéb mi lehet. Színe inkább rózsaszínes. Csak megijedtem. Köszönöm!
Ez inkább vitaminhiánynak tünik. A melanómák többsége ilyen: [link]
Menj el bőrgyógyászatra!
Nem vagyok bőrgyógyász, de ez biztosan nem az.
Ha megnézed, akkor a köröm szabadszélén is látod a vonalat, ahol nincsen alatta már bőr.
Szerintem megsérült a körmöd és egy kicsit be van vérezve.
(de még az is lehet, hogy valami megkarcolta a felületet és így a mélyedésben benne maradt a piros/rózsaszín lakk. Ezt mondjuk könnyen tudod ellenőrizni egy reszelővel)
Köszönöm a válaszokat. Ilyen volt pár hete:
Azóta csökkent a szélessége és a színe is fakult.
Reszelni próbáltam már.
Szia!
az esetek nagyon nagy részében a nagy lábujjon, vagy a hüvelykujjon szokott melanoma lenni. illetve amit rögtön figyelnek az orvosok, hogy van-e hutchinson jel, azaz, hogy a körmön kívülre is átmegy-e a csík... (ez jellemző a melanomára). a lenövéshez sok idő kell másfél hónap is simán lehet.
nyugi nem valószínű, hogy melanoma. de menj el orvoshoz azért!
ja, és fontos még, hogy a sötét bőrűekre azt hiszem sokkal jellemzőbb a melanoma ezen formája!
Ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!