Miért nem mér rendesen a vérnyomásmérő?
Ma mértem reggel a vérnyomásom 156/82 volt. Nem szoktam mérni ezért egy kicsit megijedtem, kb 2 fele is megértem, 155/112 volt. Utána vártam 5 percet erre 134/79 et mért.
A vérnyomásmérőre az van írva, hogy 24-32 cm ig jó, lemértem nekem kb 31cm vastag a karom. Ez lenne az oka, hogy össze vissza mér? Vagy rosszul helyezem fel? A pulzus mindegyik esetben jó volt.
20/F
Mintha elfelejtetted volna említeni a szédülést, meg a fejfájást.
Esetleg háziorvos?
Korán elküldtem. Nem a vérnyomásod miatt szédülsz, és ezek az értékek a fejfájáshoz is kevesek.
A helyes vérnyomásmérés: nem eszel-iszol előtte közvetlenül, nincs alkohol, nincs cigi 1 órával előtte, nem végzel fizikai munkát, ülve vagy fekve mérsz, minimum 20 perc nyugalmi állapot után, nem teszed keresztbe a lábad, nem tartod vissza a vizeleted.
Lehet kimaradt 1-2 dolog, de ha ezeket betartod tuti a valós értéket méred majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!