Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szúr a tüdőm környékén, mit...

Szúr a tüdőm környékén, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Néha előfordult eddig, hogy megfájdult valahol a mellkasom. Pontosabban, levegővételkpr igen erős, nyilaló, szúró fájdalom - minden levegővétel kínzás, viszont egy nagy levegőtől el szokott múlni. Gondolom ilyenkor beszorul a levegő.

Ugyanez a problémám, csak annyi a probléma, hogy eddig max 2 havonta szúrt be a tüdőm, de a mostani két hétben ez igen gyakorivá vált. 3-4 naponta, majd két naponta, naponta, naponta többször, és nagyon fájt. Eddig elmúlt, de most nem akar elmúlni, alig merek nagy levegőt venni, iszonyat fáj, mintha késsel szúrkálnák. És eddig csak max 5 percig éreztem, de most 4 órája jelen van, és nem csak egy ponton érzem, mint eddig, hanem az egész bal tüdőmnél kisugárzik, bal vállba is belesajog. Ez is lehet egy ártalmatlan beszorult légbuborék? Ráadásul lehetek olyan szerencsétlen, hogy naponta is megfájdul?

Két hete volt egy megfázásom, azóta ingerköhögésem van, főleg lefekvéskor és erős szagoktól.

Laikusként bámészkodtam az interneten, beírtam, szúr a tüdőm. Kiadta a tüdőgyulladást, mellhártyagyulladást és a légmellt.

Tüdőgyulladásom már hétszer volt ezért tudom, hogy milyen érzés. Inkább a légmelltől tartok, pont olyan érzésem van. Lehetséges ez?

Az orvosomtól tartok, nem nagyon vagyunk egymással kibékülve, meg nem szokott sokat a betegekkel foglalkozni. Ha bemegyek a háziorvoshoz azzal a panasszal, hogy egyre többször szúr a tüdőm, megvan a rizikó a tüdőgyulladásra, tüdő problémáira és ingerköhögésem van, ami egyre erősebb, akkor csak nem röhög bele a szemembe, ugye?

18 L

2019. dec. 17. 22:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Sajnos bizony lehet légmell. Nekem pont ilyen tüneteim voltak. Nem tudom az orvosod mit fog csinálni de a helyedben úgy mennék oda, hogy kérnék egy sürgősségi beutalót a tüdőgondozóba és ott rákérdeznék nincs e legmellem. Ha a röntgen nem mitat ki semmit kérj egy átvilágítást. Nekem csak az mutatta a röntgen nem. És ne vegyél most nagy levegőket mert ha tényleg ptx akkor nem tesz jót. Egyebként mikkor beszorul a levegő nem a tüdődbe szorul be. Olyan nincs. A gyomrodba szorulhat vagy a beleidbe. Esetleg próbálj salvus vizet inni hátha sikerül párat büfögni és elmúlik a szúró érzés. Sajnos hasonló a két érzés meg az idegbecsípődés is ezért mehéz a légmellet diagnosztizálni otthonról.
2019. dec. 18. 08:36
 2/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
56%
Így leírva lehet légmell. Sajnos az van,hogy ő nem kérhet átvilágítást,ezt az orvos kérheti,meg ott ahová tartozol van-e erre lehetőség,ettől is függ,na meg ha ilyen nagy mértékű,akkor hallgatózással is felmerülhet gyanú.
2019. dec. 18. 15:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Én kértem mert biztos voltam benne és a röntgen nem mutatta. És láss csodát átvilágítottak és már hívták is a kórházat. Persze hagyhattam volna magam lerázni is mint előtte hónapokig, mikor 7 orvos hallgatott meg mégsem hallották, hogy össze van esve a tüdőm. Hallgatózasban nem hiszek. Szerintem puszta formalitás.
2019. dec. 18. 20:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Igenis lehet kérni átvilágítást a tüdőgondozóban! "Kérem átvilágítana, hátha olyan kicsi, hogy nem mutatja a röntgen. Sok ilyen esetről hallottam." Ennyi. Persze csak a röntgen értekelése után. Ami azonnal történik.
2019. dec. 18. 20:47
 5/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
Oké, akkor lehet kérni. Magát a diagnosztikai jelentőségét nem vitatom.
2019. dec. 18. 22:25
 6/6 anonim válasza:
55%
Első sorban orvoshoz kellene elfáradni, és nem itt írogatni a népnek. Szerintem többre mész vele. Ha azt mondja, hogy nincs bajod, csak a stressztől van vagy tudomis én mitől, akkor is megnyugszol. Ha meg aszt mondja h figyi ez pl. légmell, akkor meg jó kezekben vagy. Itt senki semmit nem tud biztosra mondani. Irány a körzeti orvos. ezért (is) vannak.
2020. jan. 24. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!