Olyan létezik, hogy egy fertőzés lefelé "vándorol"?
Figyelt kérdés
Kb. 1 hétig folyt az orrom, erősen, sűrűn, naponta kb. 15-20 zsebkendőt elfújtam. Az elmúlt, elkezdett fájni a torkom, pár napig fájt, majd ezután elkezdtem köhögni, a torokfájás elmúlt, a köhögés elmúlt, most viszont 2 napja hasmenésem van, fáj a hasam. Orrfolyás, köhögés, torokfájás elmúlt.
Lehetséges az ilyesmi, hogy a bacik/vírusok sorban egymás után fertőzik meg a szerveket? Vagy csak szimplán pechem van, és miután az előzőekből kigyógyultam, jön más baktérium/vírustörzs ami másmilyen tüneteket okoz?
2019. dec. 9. 10:06
1/3 anonim válasza:
Az emberi szervezet különböző felületein számos mikroorganizmus él velünk együtt. Ha az immunrendszer legyengül, akkor fokozott szaporodásnak indulnak ezek a mikroorganizmusok. A légzőrendszer és a gyomor-bél rendszer nagy belső felületekkel rendelkezik és folyamatosan találkozik a külvilágból bekerült mikroorganizmusokkal is. Ezek szaporodásának leküzdése folyamatos és nem mindenhol azonos mértékű.
2/3 anonim válasza:
Lehetséges, valakinek a szervezete ilyen sebességgel szabadul meg a baktériumoktól. Valakinek meg ez egy hét alatt lemegy puhább széklettel de ez attól is függ hogy közben mennyi folyadékot és tápanyagot vittél be.
3/3 anonim válasza:
A köhögésig normális így szokott lezajlani a betegség. A hasmenés azért lehet mert valószínű nem kiköpted hanem lenyelted amit felköhögtél. Legközelebb köpd ki és akkor azt a felvonást megúszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!