Ct lelet értelmezésben kérnék segítséget? Mk. Tüdőcsúcsban néhény apró subpleurális nodulus figyelhető meg. Mk. O. tüdőben egy egy subpleuralis és intrapulmonalis micronodulus látható.
CT-t lehet negyedévente simán csinálni, nincs erre semmilyen szabály. Esetleg MR-t lehetne még talán erre, ha félsz a sugárterheléstől.
Ezek a gócok okozhatnak állandó gyulladást, lázas lehetsz, légzési nehézségek lehetnek, fájdalom jelentkezhet, de műtét vagy ptx-ből is visszamaradhat ilyen kerekárnyék, vagy akár egy lezajlott TBC.
Marie Curie nem röntgensugárzásban halt meg, izotópokkal kisérletezett.
Röntgennek nem látom értelmét, ha nem is látszik rajta, teljesen logikátlan véleményem szerint, de nem én vagyok az orvos.
Nem igaz, Curie ugyan feltalált egy hordozható eszközt katonák gyógyítására, a mozgatható radiografikus egységeket, ezek a szerkezetek rádiumcsövekből álltak, ezek radioaktív gázt bocsátottak ki, amit később radon néven ismertünk meg és ő radioaktív sugárzásban halt meg.
Ma már röntgennel annyira kis dózisok vannak, hogy abba belehalni nem tudsz, évente 4 CT nem okoz egészségügyi kockázatot, persze ha nem szükséges, akkor ne legyen, ebben igazad van.
Figyelj, én nem tudom, ezt a kezelőorvossal beszéld meg, lehetséges, hogy elegendő a mellkas röntgen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!