Ez mit jelent? (Gerinc probléma, lordosis)
3-4 hete fáj a hátam, a derekam és gyakori a bal lábamba sugárzó fájdalom is.
Lumbalis gerinc, kétirányú felv:
A lumbalis lordosis mérséklődött. A csigolyatestek nem laposabbak, a porcrések nem szűkebbek. A zárólemezek, peremszélek épek.
Tehát a lordosisom miatt van derék / hátfájás?
Az első gerinc stabilizáló tornámon a tegnapi nappal túl vagyok, ma úszni tervezem a javulás érdekében. Csak szakorvos még nem látta a vizsgálat eredményem.
Hozzáértők válaszát előre is köszönöm !
A gerinced még tűrhető állapotban van, a lordózis még köszöni megvan, és az úszással javulást nem érnek el, kizárólag a romlást lassítják le. Személyszerint felkeresnék egy hozzáértő csontkovácsot, bár egyesek azt állítják, hogy olyan, hogy csontkovács nem is létezik.
Esetleg nézz szét a Gerincakadémia honlapján.
Szeretnék javulást elérni, és tünetmentessé tenni a problémát. Mellesleg 23 éves fiú vagyok, ülömunkát végzek, de emellett rendszeresen kerékpározom.
Köszönöm a választ!
Csak a sérvtől lehet lábba sugárzó fájdalom.
Mit parázol?
Ennél rosszabb már csak akkor lehet, ha lebénulnál
Sziasztok,
Azoknak írok akik hasonló problémákkal küzdenek, és esetleg ide tévednének.
6 hónap gyógytorna után elkezdtem saját testsúllyal edzeni.
TRX, Core training etc... és bár a panaszaim nem szűntek meg teljesen, már nem okoznak gondok és sokat erősödtem is.
Kitartást mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!