Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen betegséged volt utoljàr...

Milyen betegséged volt utoljàra és mikor? Hogy kezelted ki magad?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az alàbbi kérdést nem kàrörvendésnek tettem fel! Csupàn azért,mert nagyon sok kérdést làtok,hogy ilyen betegseget kaptal el meg olyat. Mi jó erre meg arra a betegsegre? Most itt a lehetőség,hogy 100 kérdésből csinàljunk egyet. :)

2019. szept. 24. 08:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Elég gyakori problémát hozok.

Betegség: Influenza, szövődményes gége- és légcsőgyulladással.

Egy kicsit több, mint egy hete influenzás lettem. Először torokfájás, majd izomfájdalom, utána 3 napig láz egyfolytában, addig naponta csak pár falatot ettem. Pár napig gyulladt, lepedékes volt a mandulám és állatira fájt. Azóta is gyenge és rekedt vagyok, a látásom homályos. Pár napja már csak nátha, rekedtség és köhögés van. A rekedtségből és az éjszaka rohamokban előtörő száraz köhögésből ítélve gége- és légcsőgyulladásom van, amit az influenza okozott. A nyaki nyirokcsomóim duzzadtak. Csak a számon kapok levegőt, de a hideg levegő meg csiklandozza a légcsövemet és hajnalig fulladozva köhögök. Nehéz megtalálni a megfelelő pozitúrát, amikor a légcsövemet nem ingerli semmi.

Kezelés: Vírusos, tehát az antibiotikum NEM jó rá. (Ha hirtelen jött, izomfájdalommal jár és az orrváladék/köpet áttetsző, folyékony, akkor nagy valószínűséggel vírusos.) Otthon kell maradni és pihenni. A magas lázat csillapítani. Fokozott folyadékbevitel. Mézes- vagy gyógytea, sós vizes gargarizálás, inhalálás, C-vitamin. Köhögéscsillapító száraz köhögésnél éjszakára (nekem nem hatott). Amint kicsit kezd felszakadozni, köptető kell. (Akkor már tilos a köhögéscsillapító!) Ha a felköhögött vagy az orrváladék zöldes színűvé válik, bakteriális felülfertőződésről beszélünk. Ilyenkor vissza az orvoshoz. Ha szükségesnek látja, ír fel antibiotikumot.

2019. szept. 24. 11:18
 2/2 Metionin ***** válasza:
Utoljára 6 éve, asszem márciusban volt egy megfázásom. Azelőtt meg 5 évvel egy másik megfázás. Nálam alap hogy ilyen 5-6-7 évente vagyok beteg de akkor egy hónapig. Ráadásul mindig úgy sikerül, hogy elkapom valakitől. Szóval akkor is kezdődött náthával, utána átment torokgyulladásba, hörghurutba és köhögtem vagy egy hónapig. Neo citrant és sok hársfateát ittam, a torokfájásra pedig mézet.
2019. szept. 24. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!