Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mitől puffadhatok?

Mitől puffadhatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segítsetek merre menjek tovább abba hátha volt valakinek hasonló problémája... Már vagy több mint féléve puffadok, valamitől pedig van hogy rámtör a hasmenés, hasfájás. Már elég sok pénzembe került mert mind magán klinikán lettek vizsgálva.. Látszólag minden ok

Voltam hasi uh-n minden ok, nőgyógyászatilag minden ok voltam H2 laktóz kilégzési teszten ami negatív lett, valamint 40-en étel tipusra vérvételes allergia vizsgálaton ami negatív lett. (Disznóhús, Csirkehús, Birkahús, Paradicsom, Sárgarépa, Burgonya, Mustár, Tőkehal, Garnélarák, Kékkagyló, Tonhal, Lazac, Kivi, Mangó, Ananász, Narancs, Alma, Banán,Öszibarack, Tehénfej, Alfa - laktalbumin, Béta-laktoglubin, Kazein, Szezámmag, Sütőélesztő, Fokhagyma, Zeller, Földimogyoró, Mogyoró, Paradió, Mandula, Kókuszdio, Tojás, Kecsketej, Rozs, Buza, Zab, Kukorica, Hajdina, Marhahús)

(Van depresszióm, szorongásom valamint hangulatingadozás, álmatlanság)

Mi okozhatja még?

23/L

2019. szept. 14. 21:57
 1/9 anonim ***** válasza:
oregano?
2019. szept. 14. 22:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem eszek mindennap oregános ételt :/ Így azt is kizártnak tartanám
2019. szept. 14. 22:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Talán a glutén valamint a cukor, szénhidrátok okozzák.

"Azok, akiknél nem született pozitív diagnózis, és kétségbeesésükben mégis megpróbálnak gluténmentesen étkezni, gyakran javulnak vagy teljesen megszűnnek a tünetek.

Eleinte, amikor rengetegen jöttek a klinikánkra, sok embert elküldtünk azzal, hogy nincs cöliákiája, tehát nem indokolt nála a gluténmentes diéta. De miután annyira sok ilyen esettel találkoztunk, meg kellett kérdeznünk magunktól, hogy lehet, hogy ezek az emberek mind őrültek? Hogy lehet, hogy reagálnak a gluténre? Aztán alaposabb kutatás után rájöttünk, hogy létezik egy másfajta állapot, amit már nem gluténintoleranciának, hanem gluténérzékenységnek neveztünk el."

Át kell térni a paleolit étrendre és akkor várhatóan 1-2 hónap alatt elmúlik.

2019. szept. 14. 22:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Bélgyulladásos ismerőseimnek szoktak ilyen bajaik lenni, nem tudom, hogy arra néztek-e ( a hasi uh-ba fogalmam sincs, hogy beletartozik-e ez is, szóval, ha igen, akkor bocsi :( ) A szorongásnak köze lehet hozzá, annyiban, hogy mondjuk egy helyre nem akarsz menni valamilyen oknál fogva (ahova sokat jársz) és a szervezeted így próbálja meg "megoldani". Viszont igaza lehet az előző válaszolónak is, simán lehet még mindig gluténes dolog. De van olyan is, hogy egy allergia nem önmagában jön ki, hanem mást erősít fel, de azt jeleznie kellett volna ezeknek a teszteknek.
2019. szept. 14. 22:21
 5/9 A kérdező kommentje:
Az álmatlanságom végett nagyon rossz alvó vagyok így sokszor semmi energiám felkelni elmenni dolgozni ami a többi bajomat is erősíti. Teljes hasi uh volt mivel annyira puffadok hogy a bal oldalon a alhasnál megvan emelkedve az hasam ahol a bél fut
2019. szept. 14. 22:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha jól látom cöliákia tesztet otthon is el lehet végezni így majd azzal is bepróbálkozok hátha segít
2019. szept. 14. 22:42
 7/9 anonim válasza:
Én is állandóan puffadok. Nekem SIBO-m van, amit H2 laktulóz kilégzéses teszttel vizsgálnak. Nekem nem volt jobb a Fodmap diétától, amit javasoltak és a normix sem segített.
2019. szept. 14. 23:07
 8/9 anonim ***** válasza:
1 azért kérdeztem az oregano-t, mert nekem attól volt, hasonló tünetekkel (kevéstől is a könnyem csordult a hasfájástól nehéz volt rájönni, mi okozza, de sikerült, utána olvastam, hogy másnak is van ilyen)
2019. szept. 15. 13:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Béltükrözésen voltál?
2019. szept. 15. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!