Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Anafilaxias sokka hordozható...

Anafilaxias sokka hordozható injekciót hogy lehet beszerezni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egyik éjjel arra ébredtem, hogy edugult az orrom és végelláthatatlanul gyűlik a folyadék a fejemben, szájpadlásomban, orrmandulámban, amit nem tudok kifújni.

Mangót ettem este, talán attól. Bár sokat ettem életemben sose volt bajom tőle.

De nagyon ijesztő volt, éjjel kicsit aggódtam hogy nem fogok levegőt kapni teljesen, de szerencsére egy idő után abbahagyta a dagads. reggel borzasztóó ahogy kinéztem, szemem teljesn be volt dagadva, a torkomba lógott a feldagadt szájpadlásom. Rémisztő volt.

Elmentem dokihoz, kaptam injekciót.

Megmondom őszintén eléggé belém ragadt a para, hogy mi van ha olyan helyen törtnek ez ahol nincs doki és nem áll meg a dagadás.

Ti tudjátok, mi a módja annak, hogy az ember beszerezzen ilyen injekciót, amit ha olyan helyen van és ismét ilyen durva reakciója van beadjon magának?

Csak a nyugalom kedvéért?

Köszi

2019. szept. 14. 10:57
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

A haziorvos talan felirhatja. De ugy tudom, nem olcso, es eleg rovid a szavatossagi ideje, szoval ha nem vagy ismerten anafilaxias sokkra hajlamos, akkor valoszinu nem eri meg.

A rendeloben amugy nem valami sima antihisztamint kaptal? Nekem az valoszinubbnek tunik. Masreszt ha sima antihisztamintablettat tartasz otthon, az is segit valamennyit, foleg, ha ilyen lassan alakulnak ki a tunetek, mint amit irtal. De csodalom, hogy az orvos nem latott el tovabbi tanacsokkal. Vagy esetleg kaptal egy beutalot?

2019. szept. 14. 11:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvos tud Anapent felírni. Kb 16000 Ft. Utána a patika megrendeli neked.
2019. szept. 14. 12:57
 3/4 A kérdező kommentje:

Reggel rémülten elmentem a fül-orr-gégészetre. Ott valamit badtak, nem tudom mi volt pontosan. Lehet, hogy sima antihisztamin, nagyon elálmosodtam tőle. És azt mondta a nő, hogy most neki kötelessége lenne mentőt hívni, hoyg vigyen át az ügyeletes kórházba. De inkább akkor átmentem taxival, mentőt nem láttam indokoltnak.

Ott megkérdezték fuldokolom-e, nem...csak belelóg a szájpadlásom a torkomba, de végülis kapok levegőt.

Szóval nem izgatták magukat, ok...vártam 2 órát. Doki értetlenkedett, hogy minek küldtek át oda és egyáltalán minek adtak injekcót nekem...hogy minden el volt túlozva.

Nem tudom mi lett volna a komoly...ha megfulladok mert a dagadás nem áll meg a szájpadlásomon?

Annyira nevetséges.

Az első doki mondta, hogy azért vizsgáltassam ki magam mire vagyok allergiás...

Mondjuk...ha választhatok hogy drága-e az injekció, vagy inkább megfulladok :-D...akkor egyértelmű a választás :-D

2019. szept. 15. 21:41
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Normális sürgősségin vagy antihisztamin vagy adrenalin injekciót adnak, EKG-t csinálnak és megfigyelésre ott kell ülni órákig. Háziorvos fel tud írni önbeadó injekciót, de mint írták már, drága és rövid a szavatossági ideje. A legjobb mód a megelőzés, mert az allergia olyan, hogy egyszer valami aktiválja, onnantól egyre kisebb és kisebb mennyiségek okoznak egyre súlyosabb tüneteket. Szóval ha nem vigyázol, tényleg könnyen eljutsz oda, hogy érdemes injekcióval mászkálni.
2019. szept. 15. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!