Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi okozhatja a hasfájásom,...

Mi okozhatja a hasfájásom, érdeme e megnzéteni, és ha nem akkor mit ajánlotok rá?

Figyelt kérdés
Szóval a hasam kB 1,5 max 2 hete fáj. Nem görcsöl illetve nem is ég hanem csak nagyon tompán fáj inkább a felhasi tájékon. Semmi más tünet nincs. Étvágyam mondhatni a szokásos és nincsenek nyelési zavarok sem illetve a székletemmel sincs gond. Szóval tényleg csak simán a hasfájás van. Szedek rá sav lekötőt napi 2,3 szemet minimum de nem segít. A fájdalom amúgy alapból ahogy említettem nem erős inkább tompa de van mikor szinte teljesen elmulik egy órára talán aztán visszajön. Hozzákell tennem hogy elég stresszes ember vagyok illetve egy ideje depresszióm is van illetve ezzel járó hangulat ingadozásaim. Illetve az alvásom is elég kifordított. Éjszakai bagoly vagyok. Este 4 felé lefekszek és sokszor délután 2-3-4 felé kelek csak fel. Utána ebédelek. És este éjfél felé szoktam vacsorázni. Szóval úgy 1 inkább 2 éve ilyesmi önpusztító életét élek viszont eddig semmi hasfajas vagy más tünet nem volt. Fáradékonyság ugyan van, de az már 2 éve. Ami nyilván a lehangoltság és a kifordított életem miatt van. Ja és kimaradt hogy sokat járok strandra ahol akaratom kívül is sok vizet nyelek. Ami tudom hogy rossz de szerencsétlenségem miatt ezt nem tudom semmiképp sem kivédeni. Szóval igen sok mindenre tudok gondolni. Hogy valami kis vírus vagy esetleg az életmódom miatt valami gyomorideg vagy esetleg sok a savam bár utóbbi rám sosem volt jellemző.
2019. aug. 25. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:

A sav lekötőt orvos adta, nem?

Akár az életmódod és az alvási nehézségeid is okozhatják a fájdalmat, de a stressz a gyomorfekély esélyét is növelheti. Belgyógyászhoz nézz el.

2019. aug. 25. 20:26
 2/9 A kérdező kommentje:
A savlekötőt nem orvos adva. Sima Acido Git mentolos rágótabletta. Amit azért vettem mert sok ismerősnek nem vált be a rennie.
2019. aug. 25. 20:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Lehet nem is az a jó terápia. Még minsig azt javaslom, hogy orvos, és ha gyógyszert írt fel és elmulasztja, akkor is életmód és alvás rendbehozását, dietetikussal konzultálást javaslom, ha az étrended nincs rendben.
2019. aug. 25. 20:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja és kifelejtettem hogy nem dohányzom és semmi alkoholt nem fogyasztok. Szénsavas üdítőket néha ott is max kólát. Igaz abból most egy ideje kB 1-2 hónapja többet iszok, értsd : 2-3 naponta egy dobozost. Az előtt meg semmit szénsavast sem ittam. Hasfájásomat meg nehéz korulirni. Ahogy említettem tompabb fájdalom inkább közép és felhasi részén. Nem tudnám sem görcsös sem ego érzésnek kifejezetten nevezni inkabb csak gyengébb sajogós tompa fájdalom. És ha eszek utána sem múlik el. Sem ivás után. Van mikor egy minimálisan jobb néha vagy valamilyen pozba. De utána jön vissza ugyanúgy.
2019. aug. 25. 20:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Orvos kéne ugyanis a hasadba nem látsz bele. Tényleg lehet a rendszertelen étkezéstl de rengeteg mástól is.
2019. aug. 25. 20:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is "éjszakai bagoly" vagyok és em hiszem, hogy ez önpusztító lenne, ilyen a beállítottságom, sőt az esti edzések jobban is esnek mint a reggeli vagy napközbeni!

Étkezés terén rengeteget tudsz változtatni, például ne mesterséges hanem természetes savlekötőket használj; aktív szén tabletta, zöldségpép, köles, zab, növényi tejek, kamilla, szódabikarbóna, alkoholmentes-propoliszkivonat, méhpempő, almaecet, stb!!

Még lecserélheted a fehér-lisztes, fehér-cukros, étolajos készételeket lassan-felszívódó ételekre amik vigyáznak a vércukorszintedre rövid és hosszútávon!

2019. aug. 25. 20:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Még esetleg fájdalomcsillapítok mértéktelen szedése okozhat gyomorfekélyt. Menj el orvoshoz, majd ő tudja!
2019. aug. 25. 20:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Elnéznék én dokihoz csak félő hogy egyből gyomortükrözésre küld mivel ha jól tudom jelenleg ez a legfejletebb mód arra hogy tenyleg 100%-os eredményt tudjanak mondani. És ez meg állítólag elég kellemetlen dolog ami nem tudom hogy nekem menne e. Eletmodomon valóban kéne változtatni csak mivel nem igazán történik velem most semmi már 2 éve így elég lehangolt vagyok és kiégett is és ezért lettem főként ilyen éjszakai bagoly mert este jobban érzem magam. Csak ugye ez az összevissza alvás ez nem hiszem hogy féltetlen jó lenne. Van hogy hajnali 5-kor fekszek pl le és alszok 3-4ig. Akkor eszek ebédet. Utána meg netezek vagy épp kimegyek bringázni vagy strandra unaloműzésképp. Kb ebből áll az életem jelenleg míg nem találok munkát. Szóval jah ez a szitu. Próbálok majd beszerezni gyógyteákat illetve orvoshoz is elnezek akkor. Egyebkent sokszor motoszkál is a hasam tehát így bugyog vagy hogy is fogalmazzak. Bár hasmenésem nincs semmi és a szekletem is teljesen normális.
2019. aug. 25. 21:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Egyébként ti mire tudnatok ezekből gondolni amiket írtam? Gyomorideg, Gyomorfekély, vagy esetleg valamk kis vírus? Bár utóbbi nem tudom mert semmi más tünet nincs. Esetleg extrém esetben bélféreg a klóros víztől?
2019. aug. 26. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!