Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A mitrális prolapsus végett...

A mitrális prolapsus végett lehet egész napos szívdobogásérzet?

Figyelt kérdés
Hello. Gyerek koromban szivritmuszavart észleltek ezért sűrűn jártam EKG ra és UH ra is, de ahogy felnőtt lettem ezek már megszüntek, viszont 1 éve arra lettem figyelmes, hogy egész nap szivdobogásérzetem van ami előtte nem volt, ezért elmentem újra UH ra ahol megállapították, hogy ez a mitrális prolapsusom van ami egy vele született veszélytelen billentyű betegség, habár előtte sosem észlelték meglepett. Ez kb 1 éve volt, de azóta is fennál ez a szivdobogásérzet egész nap, csak ha mozgásban vagyok akkor nem észlelem, elég zavaró, mikor az orvosra rákérdeztem aztmondta ez nem jellemző, általában ez a betegség tünetmentes, akkor mitől lehet ez? Egyébként nem tudom, hogy ehhez köze lehet e, de mikor ez kezdődött akkor nagy mértékű candida gomba elszaporodást találtak nálam és diétázam. 25F

2019. aug. 14. 12:49
 1/2 Blau Kind ***** válasza:
De jellemző tünete a mitrális prolasusnak a szívdobogásérzés, akár egész napos is. Az orvos lehet, hogy viccelődni akart, ilyen már velem is előfordult, hogy utólag bevallotta, ő csak viccelt. Na, mondom, jó vicc. Nagyon jó ellenszere a bétablokkoló, próbálj meg kardiológussal - magánúton is lehet - valamilyet felíratni: bizoprolol fumarát tartalmú gyógyszer (pl. Concor Cor) nagyjából teljesen elmulasztja.
2019. aug. 15. 12:55
 2/2 A kérdező kommentje:
propranololt szedtem, de akkor ez még nem volt, csak szapora pulzus, viszont azt elhagytam már, szédültem tőle és nem akartam 24 évesen efajta gyógyszert szedni.
2019. aug. 15. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!