Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Barna elszineződés a körömházn...

Barna elszineződés a körömháznál, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

A jobb kezemen, a középső újjamon a körömháznál megjelent kb. 1 hete egy kis barna elszíneződés, nem érte semmilyen külső hatás (nyomás, ütés...) Mi lehet az oka?

Kérlek benneteket abban az esetben írjatok választ ha biztosak vagytok abban amit mondotok. Nem szeretném ha elhamarkodott választ adnátok ami feleslegesen aggodalomra adna okot számomra. Köszönöm szépen!

Képek:

[link]

[link]

2019. aug. 7. 14:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted, hogy elmentél!
2019. aug. 8. 21:47
 12/15 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok
2019. aug. 8. 21:48
 13/15 A kérdező kommentje:

Ma voltam egy másik szakértőnél. Nagyon határozott volt az álláspontját illetően, azt mondta hogy egy ártalmatlan anyajegy jelent meg. Azt mondta, hogy 20 éves korig 3-5 db anyajegy jelenik meg random a testen. Az én esetemet ritkának és érdekesnek tartotta, tekintve a koromat (26) és a megjelenés helyét, de ettől függetlenül ártalmatlannak ítélte meg.

Nem tudom ezután megnyugodhatok vagy keressek fel egy harmadikat is? :|

Általa készített fotó:

[link]

Azt mondta, hogy a melanoma egyik tünete az is lenne, hogy a körömháznál levő vékony bőr az fekete lenne, az én esetemben tisztán látszik hogy áttetsző.

2019. aug. 9. 14:42
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak a szövettan mond biztosat! Ebben még a külön véleményen lévő bőrgyógyászok is egyetértenek.
2019. aug. 9. 17:27
 15/15 anonim ***** válasza:

Sejtszinten nyilván nem lát bele az anyajegybe (ezért is küldik szövettanra a levett anyajegyeket), de gondolom a praxisában láthatott már ilyet, esetleg a saját területén folyamatosan képzi magát, ismer egy-két esetet (olvas, tanul stb.), szóval továbbra is azt gondolom, hogy megijedni nem kell, csak biztosra menni a szövettannal.

Nem értem amúgy, hogy miért pontozták le azokat, akik az elején nem rögtön azt válaszolták a kérdésre, hogy márpedig ez melanoma (hiszen csak azért mert furcsa helyen nőtt, még nem jelent rosszindulatúságot szövettanilag, és nem kell a kérdezőt sem ijesztgetni ezzel, főleg amíg nincs meg a szövettan sem). Őszintén remélem, hogy nem lesz semmi gond vele.

Jó egészségét kívánok!

2019. szept. 16. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!