Ki milyen gyógynövényfőzetet ajánl inhalálásra? Sejtésem szerint szilárd részecske letapadás miatt köhögök egy hónapja.
Nem tudom, mi történt, de egyik napról a másikra májusban elkezdtem köhögni, és ez erősen fizikális eredetűnek tűnik. Talán hirtelen valami port belélegezhettem, nem tudom. Hetek óta minden nap többször is köhögési ingerem van, de semmi nem szakad fel egyelőre.
Nincs tapasztalatom inhalálásra, csak gyerekkoromból kamillafőzettől, és ezt ne ajánljátok, légyszíves, mivel idővel kiderült, hogy allergiám van a kamilla virágra.
Semmiképp se megfázás tüneteire ajánljatok, légyszi (így pl a hársfatea is kiesik, hacsak nem intenzíven oldja a szennyeződést a tüdőből), hanem amely belélegzett port szakít fel a légcsőből, tüdőből. Előre is köszi!
A Mosdósi Köptető az jó lehet. Én is szoktam felíratni a háziorvosommal.
De ha nem akarsz orvoshoz menni, ajánlom a forralt boros inhalálást, valamint esténként egy körömnyi kínai balzsamot kenjél a melledre lefekvés előtt.
Forralt boros inhalálás: 3 deci parasztbor, 3 deci víz, 3 evőkanál cukor, néhány darabka fahéj, és néhány szem szegfűszeg. Mikor felforrt lassú tűzre teszed, és a fejedet letakarva egy nagy törölközővel 20 egész percig mélyen belélegzed a felszabaduló gőzt.
2-3 alkalommal teljesen kitakarítja a légutakat.
Megjegyzés: a bor legyen valódi parasztbor, mert a márkás borok már tele vannak különféle anyagokkal. Ha nincs ilyened, csinálj magadnak. Bármelyik érett gyümölcsből cukor hozzáadásával néhány nap alatt kiforr, és használható gyógyászati célokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!