Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » DoTERRA olajok szedéséről...

DoTERRA olajok szedéséről van-e valakinek tapasztalata, véleménye?

Figyelt kérdés

2019. máj. 23. 19:04
1 2
 1/15 anonim válasza:
Szia.a facebookon a zion terápiás csopiba vannak tapsztalatok.
2019. szept. 30. 09:10
 2/15 anonim ***** válasza:
61%

Kamu. Éredemes elolvasni ezt a cikket:

[link]

2019. nov. 11. 00:56
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A face-n mindenki dicséri a terméket, és ott be is lehet lépni a rendszerbe vagy vásárolni.

A cikk érdekes, és valami ilyesmire gyanakodtam.

Egyébként vettem a termékből és nekem nem használt.

2019. nov. 15. 18:50
 4/15 anonim ***** válasza:
49%
A termékek nagyon jók! Engem gyakorlatilag szinte a halálból hoztak vissza. Orvosokkal 9 évig csak az idegesség volt, nem akartak segíteni. Az életemet kaptam vissza az olajok által. Azóta kitanultam az aromateràpiàt, nagyon sok tapasztalatra tettem szert. Én szívből ajànlom!.
2020. jan. 13. 15:12
 5/15 anonim ***** válasza:

Egyszerű illóolajok méregdágán.

Egy újabb felkapott, MLM-rendszerű átverés. A szokásos, hálózatos piramis-játékról van szó, amiben a lényeg az, hogy „Adj el olcsó terméket nagyon drágán és főleg szervezz be másokat is – és ezért megjutalmazunk.”

Vagyis itt sem egy csúcsszuper, különleges minőségű termékről van szó, csak egy egyszerű, viszonylag olcsó áruról, „parasztvakításos” marketing körítéssel.

A beetetés ott kezdődik, hogy a hozzá nem értőknek azzal próbálják a (látszólagos) extra minőséget kihangsúlyozni, hogy a doTerra nem is egyszerű illóolaj, hanem „gyógynövény esszencia”.

Tegyük tisztába a dolgokat. A vízgőz desztillációval kivont növényi olajokat magyarul illóolajnak nevezzük, angolul pedig „essential oil”, vagyis esszenciális olaj a nevük.

Tehát a két kifejezés ugyanazt jelöli. Esszenciális olaj = illóolaj.

A fő termékek gyakorlatilag egyszerű, 100%-os illóolajok – nagyon drágán (hiszen a piramis-hálózatot fenn kell valamiből tartani).

Szoktam kérdezni: 100% illóolaj és 100% illóolaj között hány százalék a különbség? Nulla, ugyanaz.

A 100%-os tisztaságú illóolajnál jobb minőség nem létezik! Nálunk csak az a termék nevezhető illóolajnak, ami 100%-os, a többi az illat-olaj.

A másik átverés, hogy a doTerra olaj belsőleg is használható. A hazai törvények szerint, amit meg lehet enni az vagy étel (étrend-kiegészítő), vagy gyógyszer. Ha egy termék kozmetikai cikként van engedélyezve, akkor a forgalmazó nem írhatja rá, hogy belsőleg is felhasználható.

Ha viszont ez a kozmetikai cég eladja az illóolaját egy gyógyszertárnak, az már beleteheti pl. egy szirupba, tablettába és akkor már gyógyszer lett és belsőleg is alkalmazható.

Mivel a doTerra termékek nincsenek hivatalosan hazai forgalomban, nincsenek engedélyezve (csak külföldről rendelhetők, illetve a hálózaton belül), így ők már a belsőleges használatot is feltüntetik az internetes oldalaikon.

Harmadik trükk az értékesítési rendszerben van, mert ahhoz hogy valaki olcsóbban(?) vásároljon, be kell lépnie a hálózatba és meg kell vennie egy kezdő készletet 30000 Ft-ért. Na, ezen van azonnali haszna annak, aki belépteti a rendszerbe.

Egyszerűbb elhinni valamit, mint utána nézni a tényeknek. Gondolkozni lehet, hogy fárasztó - hinni valamiben egyszerűbb. Ámen.

febr. 8. 08:16
 6/15 anonim ***** válasza:
A Doterra üzletkötői mindig elmondják, hogy mennyire tiszta és tömény az ő termékük. Belsőleges alkalmazásnál, vagy bőrre kenve pont ezért is veszélyesek!
febr. 22. 09:28
 7/15 anonim ***** válasza:
Kettes, te bevettél már bármilyen Doterra készítményt hogy legyen tapasztalatod? Mert szerintem nem. Kérdező, te hogy választottad ki a terméket hasraütés, randomszerűen vagy megkérdeztél valami hozzáértőt hogy mi mire szolgál?
márc. 22. 12:59
 8/15 anonim ***** válasza:
25%

Mi kiütésesek lettünk tőle. Aztán jött az a magyarázat a tanácsadónőmtől, hogy ez természetes. Mert csak méregtelenít a szervezet. Ahaaa...a bőrgyógyász jól le is b*szott, hogy ilyet kenegetek a gyerek bőrére.

Sógornőmnek az ezer éve elmúlt ekcémája lángolt fel, miután használta. Köszi, de többet nem. Az árról ne is beszéljünk. Mai napig fáj a szívem azért a sok kidobott pénzért. Mennyi értelmesebb dologra költhettem volna!

Akinek nincs semmi baja tőle, örüljön neki és kenegesse gyakran magát vele...de inkább ne.

máj. 23. 08:49
 9/15 anonim ***** válasza:

Tisztázzunk pár dolgot!

1. Franciaországban engedélyezve van bizonyos illóolajok belsőleges használata. Az, hogy Magyarországon nincs engedélyezve azt inkább nem is kommentálom, a Drugstoros (dél amerikai gyógynövények) termékek sincsenek engedélyezve, mégis sokan használják és sokuknak segít.

2. A doterrás illóolajok tiszták! Többféle teszten mennek át: gázkromatográfiás, tömegspektrográfiás teszt, nehézfém, peszticid, stb. mentes. Ezt hivatalosan is lehet ellenőrizni! Az üvegcsék alján van egy sorozatszám, ezt a számod beütöd a sourcetoyou.com oldalon és le tudod ellenőrizni mit tartalmaz az üveg.

3. A doterra MLM, de nem piramis játék, ne keverjük!

4. Ahhoz, hogy olcsóbban vásárolj, nem kell belépj a rendszerbe, én pl. nagyker áron adom, annyiért amennyiért veszem, semmit nem teszek rá! Kapok hangyányi pontot érte, amit le tudok vásárolni, megjegyzem nagyon nagyon keveset.

5. Hogy van-e haszon, vagy mennyi az annyi, arról azt tudom elmondani, hogy annyira nem éri meg, olyan kevés a jutalék, hogy én már csak saját magamnak és családomnak vásárolok.

6. Minőségi különbség van, saját bőrömön tapasztaltam más cégek olajait, lényeges minőségbeli különbség van és nem csak az illatról beszélek, a hatóanyagtartalmáról is. Én utána néztem mindennek, bár útálom az MLM rendszert, de illóolajban csak ezt használom. Tanfolyamon is tanultuk, hogy rengeteg a hamisítván, pl. egy egyszerű levendulába nem a levendula angustifoliát teszik, hanem az olcsóbb levendula fajtát, most meg nem mondom a latin nevét, aminek nyilván semmilyen terápiás hatása nincs!

máj. 28. 18:12
 10/15 anonim ***** válasza:

Az tény, hogy a Doterra létrehozott egy saját minősítési rendszert (CPTG), de ezt ők találták ki és csak a saját termékeikre vonatkozik. Nálunk törvény kötelezi a forgalmazókat az EU ide vonatkozó rendeleteinek betartására és a termékeik folyamatos minőségi ellenőrzésére. Amerikában ilyen egységes szabályozás nincs, ezért talált ki a Doterra egy sajátot. Ez már gyanús, nem?

Valójában a Doterra termékek nem rosszak, - de nem is jobbak, mint bármelyik hasonló másik termék a piacon, az árkülönbség 5-8, de akár 10-szeres is lehet, ugyanazért az illóolajért, vagy egyéb termékért.

Megéri ennyiért megvenni egy közönséges illóolajat?

Ha az ügynökök és hívők vennék a fáradtságot, ők is utána nézhetnének a tényeknek.

A cég honlapján konkrétan leírják a működésüket, vagyis hogy a világ különböző tájairól, különböző gyártóktól veszik a termékeiket, de ők maguk NEM GYÁRTANAK ILLÓOLAJOKAT. De ezt soha nem is állították.

A Doterra a honlapján nem is állítja, hogy termékeik bármiben is különlegesek lennének, csak az írják, hogy saját laborban ellenőrzik az alapanyagok minőségét.

A hatalmas amerikai központjukban vannak előadó-, konferencia termek, wellness-központ gyógyfürdővel, hatalmas raktár, ellenőrző labor, keverő és csomagoló üzem, - de illóolaj gyártó üzem nincs.

Több Doterra-ban érdekelt küldött egy videót, hogy bizonyítsák a hitüket. Nem tudom, hogy ők végignézték-e és megértették-e azt, amiről a videó szól. Én végignéztem.

A film elején egy tipikus MLM-re jelmező hangzatos bevezetés után egy közeli kis magánegyetem kutatója tartott egy előadást. Ebben elsősorban az általuk kifejlesztett fehérje összetétel tesztelési, vizsgálati módszerről volt szó, sok tudományos kifejezéssel, leginkább szakemberek számára érthetően.

Általánosságban beszélt az illóolajokról, az illóolajok (általánosságban) antioxidáns hatásáról, majd következett az összehasonlító elemzés. Az előadó végig kihangsúlyozza hogy a Doterra termékeit az ottani kereskedelemből beszerzett szintetikus, „hamisított” olajokkal hasonlították össze. (E fölött gondolom elsiklott a többség.)

máj. 30. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!