Mit lehetne adni Hiperaktív gyermeknek? A többi lent.
Ez most a te diagnosztikád?
Attól, hogy egy gyerek túl aktív vagy rosszul lett nevelve még nem biztos, hogy hiperaktív.
Ha az akkor viszont nem rossz a gyógyszer neki.
Egyébként dühkitörés és túl aktív gyerekeket ismerek nagyon nagyon sokat(szinte az összes gyerek ilyen)
Neten keress rá, funkcionális orvoslással többet lehet elérni, mint a hagyományossal. Persze az utóbbi általában tagadja, hogy bármit is lehetne...
Egyszer olvastam a témában egy cikket, két dologra emlékszem belőle: gluténmentes diéta - ez elég nehéz, mivel az egész családot érintheti, mert vagy átálltok erre mindannyian, vagy külön kell főzni és vásárolni az öcsédnek. Utóbbi esetben még az is nehezíti a dolgot, hogy ő megértse, hogy nem eheti ugyanazt, amit ti.
A másik a táplálékkiegészítők, amiket rendszeresen (naponta) kellene szednie - B- és D-vitamint biztosan, és talán magnézium és halolaj volt még ajánlott.
Pár hét alatt már javulhat a helyzet, néhány hónap alatt pedig jelentősen. (De az is lehet, hogy nem válik be, legalábbis hallottam olyan gyerekről, akinek hiába próbálták. Persze nem tudhatom, hogy tényleg komolyan próbálkoztak-e, vagy csak könnyebb mondani, hogy semmi nem jó, mint megvalósítani.)
Amiről még nagyon jókat hallottam, az a neurofeedback terápia. Nagyon drága, de ha eredményes, akkor megéri rászánni a pénzt - az első 4-5 alkalom után már látszik, hogy van-e javulás, és ha van, akkor érdemes folytatni.
Talán még mozgásterápia is van, 7 éves korban az is nagyon hatékony lehet még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!