Hogyan győzzem meg barátnőm szüleit, hogy
laktózérzékeny lánya nem attól van jól, mert szedi a
Dr. Lenkei vitaminokat?
Figyelt kérdés
Abban egyetértek, hogy a vitaminok fontosak, de volt egy sanda gyanúm barátnőmmel kapcsolatban. Laktózérzékenységet állapítottak meg nála (nem ihat tejet, ill. amiben laktóz van), és kiskorában egy szelet kenyeret nem ehetett. Aztán később elkezdték tömni a Lenkeivel, és lassacskán abbamaradt. Azóta már ehet tejeset, igaz ha sokat eszik szintén megy a hasa, de érezhetően javult. Mivel gyanakvó vagyok, abbahagyattam vele titokban a csomag szedését, lassan már 3 hete, és egyáltalán nem ment a hasa, csak akkor, mikor amúgy is menne, tehát ha túl sok tejeset evett. A napokban megmondom szüleinek a kísérletet, csak nem tudom mivel győzzem meg őket. Nagyon elvakultan hisznek benne, mert szerintük attól nem megy már a hasa. :S Nem mindegy, hogy kiadnak-e fölöslegesen havi 5 ezret egy ilyen placebóra.
Hozzáteszem, nem a Lenkei ellen beszélek, elhiszem én, hogy energiával tölt fel, sokaktól hallom ezt a tapasztalatot, azonban a jelen helyzetet mérlegelve - illetve az okot, amiért szedetik barátnőmmel a csomagot - azt kell mondjam fölösleges az egész. Mióta nem szedi sem megy a hasa gyakrabban, sőt!
2010. jún. 27. 14:45
2/13 anonim válasza:
Nem tudom hány éves a barátnőd. Nekem egy ovisom volt laktózérzékeny. Kinőtte kisiskolás korára. Már mindent ehet, de módjával. Régebben szinte semmit, külóön kellett neki főzni is. Nem szedett vitamint...
2010. jún. 27. 14:51
3/13 anonim válasza:
De miért probléma ez neked?Nem mindegy ki mennyit költ? :D
Biztosan te is költesz olyasmire,amit ők tartanak feleslegesnek.Nem kellene más dolgával foglalkoznod.Lenkei meg jó. :P
2010. jún. 27. 14:52
4/13 anonim válasza:
Bátor dolog volt a tudtuk nélkül abbahagyni....
De igazad volt,és a 3 hét téged igazolt.
Szerintem nyugodtan megmondhatod nekik,és kérd meg őket,hogy még egy pár hétig ne adják neki,aztán kiderül.
2010. jún. 27. 14:54
5/13 A kérdező kommentje:
Szerintem nem mindegy, hogy valaki olyan dologra költ feleslegesen, ami nem használ, legalábbis nem arra, amiért szedi. Én ha mondjuk tévét veszek, akkor az ne kávét főzzön, mert azért vettem, hogy tévézzek. Meg ebben a válságban nekik is jól jönne, ha nem placebóra menne el a pénzük. Egyszerűen nem találok normális tudományosan megindokolt magyarázatot arra (biológia szakos hallgató vagyok) hogy miért használna egy 17 éves laktózérzékeny lánynak, szóval már ezért is volt gyanús a dolog.
2010. jún. 27. 14:56
6/13 anonim válasza:
Értem.Akkor mondd meg nekik.Egyszerű.
De továbbra sem értem,mi közöd neked ehhez.
2010. jún. 27. 14:58
7/13 A kérdező kommentje:
Az lesz! A napokban odaállunk, és megmondjuk. Eleinte kicsit szemétnek éreztem magam, de ahogy írtad ez eddig engem igazol, és mivel ugyan tö9bbynire vízben oldódó vitaminokról van szó, azt sem mondhatja senki rá, hogy még nem ürült ki belőle azért nincs tünete. Remélem sikerül meggyőznöm őket, mert nekik ismerősüket "kigyógyította" az asztmájából. Nos, mint már mondtam, komolyan nem ellene vagyok, én is szedek vitaminokat de:
1. nem ilyen horribilis áron.
2. nem betiltott vitamin
Szerintem az ismerőst sem a Lenkei gyógyította ki, csak az ember ilyen. Hajlamos olyan dolgoknak tulajdonítani olyan dolgokat, amik köszönőben sincsenek egymással. Épp akkor múlt el az asztmája, ennyi. Az meg, hogy pont akkor szedte, nem jelent semmit. Nekem igen súlyos asztmám van, mégis 2 éve tünetmentes vagyok. csak úgy magamtól.
2010. jún. 27. 15:00
8/13 anonim válasza:
Nézd, ha az általad placebonak nevezett vitaminkészítmény szedése a barátnődet és a szüleit is megnyugtatta, mi a fenének kell Neked ebbe beleavatkozni? Most majd a lányukat a szülők ellen fordítod, a barátnőd így köztetek fog vergődni. Hát "gratulálok", kissé önző vagy.
2010. jún. 27. 15:01
9/13 anonim válasza:
Ha ez a "kísérlet " nem döbbenti rá a szülőket akkor szerintem nem tudsz mit tenni. Esetleg egy orvossal lehetnek még bepróbálkozni , hátha az tud velük beszélni.
Viszont nem tartom túl szerencsésnek a megadózisú vitaminszedést. Volt néhány kísérlet ami szerint a megadózisú vitaminok még akár károsak is lehetnek.
2010. jún. 27. 15:01
10/13 A kérdező kommentje:
Na igen, csak annyira vakon hisznek benne, hogy nem igaz.Anyukája mindig azt mondja, mikor valami tudományost előrántok a tarsolyomból, hogy csak be akarják mocskolni Lenkeit, és azért... Mindenesetre most reménykedek egy átütő meggyőző erőben, mert bennem azért megbíznak, egyébként 1 éve meg folyamatosan ment a hasa a Lenkei mellett is, akkor is én jöttem rá, hogy az egyik fejfájásra szedett gyógyszere bizonyos mennyiségű tejcukrot tartalmaz. Azt is abbahagyattam vele, és nem ment a hasa. Szóval a bizalom meg van, és bizakodom abban, ha ezt így előadom, meg barátnőm is elmeséli, hogy tényleg nem megy a hasa azóta mióta nem szedi, akkor vége lesz ennek a mizériának. Mert abból a cirka 5 ezer forintból elmehetne szórakozni, vagy félre is tehetnék, minthogy fölöslegesen szedetik vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!