Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Ganglion műtétem volt kézfejem...

Ganglion műtétem volt kézfejemen, varratszedés jun.11. Kímélem, óvatosan "tornáztatom" mégis be van kissé dagadva a kézfej. Jegelés, fáslizás? Mi jó ilyenkor?

Figyelt kérdés
2010. jún. 14. 10:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem tavaly novemberben volt ilyen műtétem a csuklóm belső felén.Elmondom nekem hogy votl és mit kellett csinálnom.

Megműtöttek,aztán otthon 2 napig nem szabadott leszednem a kötést és a szorítófáslit.3napon levehettem a fáslit és rátehettem lazábban.Az 5.napon lehetett már óvatosan megmosni a sebet,de nem áztatni(addig lezacskózott kézzel fürödtem) A lemosás után bepanten,steril sebtapasz aztán vissza a fásli(ez minden este 1 héten keresztül).Nekem nem szabadott tornásztatni,mozgatni se nagyon.Az után mentem varratszedésre,akkor a doki lefertőtlenítette stb. és még egy hétig kellett sebtapasszal és fáslival lennie,utána már csak a fásli volt(mert elég érzékeny helyen volt és fájt is nagyon). Aztán elkezdtem ritkítani a fáslizást,otthon már nem használtam,csak ha mentem vhova,vagy használtam a jobb kezemet valamihez. Nekem jegelni nem szabadott. Ha betartod ezeket(amiket írtam,hogy nem mosod és nem bolygatod a sebet)akkor elvileg nem szabadna,hogy begyulladjon(mert gondolom azért dagadt be).De ha elég súlyosnak érzed,akkor inkább keresd fel az orvosodat,nehogy valami baj legyen.Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

2010. jún. 14. 11:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Fáslizni fogom.A seb már szépen gyógyul.
2010. jún. 14. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!