Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Fülgyulladás otthoni gyógyítás...

Fülgyulladás otthoni gyógyítása? Nagyon fáj, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ma délelőttre begyulladt a fülem. Fáj kívülről, azon az oldalon csökkent a hallásom, nehezen megy a rágás, ill. úgy érzem, mintha egy nagy dugó lenne a fülemben. Ahogy tükörrel megnéztem, a bejáratnál látszik egy duzzanat. Amikor hazajöttem a munkából, infráztam 15 percet és - mivel úgy hallottam, ez jót tesz - egy svédcseppel átitatott vattát tettem a fülbejáratba - vagyis nem dugtam be a fülembe, csak a bejárathoz - mivel úgy tudom, ilyenkor az a jó, ha szárazon marad a fül és ezért nem mertem belecsepegtetni. Nagyon félek, hogy felszúrják és az orvos amúgy is csak csütörtökön rendel legközelebb. Az infra és a svédcsepp jó megoldás? VAgy esetleg van bevált homeopátiás szer vagy recept nélkül kapható csepp? Előre is nagyon köszönöm!
2010. jún. 1. 16:25
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
sót zokniva/rongyba,felmelegiteni jól,és azt tedd a füledre
2010. jún. 1. 16:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Próbálj meleg sót nyomni a füledhez. Természetesen a sót töltsd bele valami sűrű anyagú szövetbe. Csökkenti a gyulladást, de ha komoly a baj, akkor nem úszod meg az orvost.
2010. jún. 1. 16:29
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Az infra nem válthatja ki a sós borogatást?
2010. jún. 1. 16:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan csepegtethetsz bele kövirózsa levét. Csökkenti gyulladást és a fájdalmat.
2010. jún. 1. 16:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Vegyél be fájdalomcsillapítót, a füledet meg melegítsd valamivel! Ha van otthon elektromos melegítőpárnátok, arra is ráfeküdhetsz. Jobbulást!
2010. jún. 1. 16:35
 6/7 anonim ***** válasza:
A só melegitése ajánlatos mint ahogy társaink javasolták, de az első alkalommal , mint ahogy irtad csütörtökön, irány az orvos. Ez nem gyerekjáték nem lehet kisérletezni vele. A gyulladás az agyra is felmehet.
2010. jún. 2. 04:31
 7/7 anonim válasza:
Tudom, hogy régi kérdés, DE!!!! egyáltalán nem szabad melegíteni semmivel, csöpögtetni sem semmivel a fület, hanem igenis orvoshoz kell menni!!! Saját tapasztalatból mondom... többet ártasz a házi módszerekkel, nemhogy segítenél!!! Idiótaságokat lehet olvasni a neten, hogy ilyenkor fájdalmas a vizsgálat... nem fájdalmas, vagyis legalább is én alig éreztem valamit, PEDIG akutt hallójáratgyulladásom volt, úgy, hogy begyulladt a dobhártyám is, és egy egész éjszakát átordítottam... aztán majd átterjedt a gyulladás a másik fülemre is! Orvoshoz kell rögtön menni... amúgy, én mentem, de úgy is 1-2 napot eléggé fog fájni. Szóval az ilyen melegítéseket meg csepegtetéseket felejtsd el!!!
2018. okt. 12. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!