Cérnagilisztával fertőződtem meg, terhes vagyok, gyógyszert nem írnak fel. Mennyi idő, amíg a fokhagyma hatni kezd?
Sziasztok!
37 hetes terhes vagyok, így gyógyszert sajnos nem kaphatok. Azonban egy hete észrevettem, hogy egy fehér kis féreg 'ágaskodott' a székletemben, azóta pedig érzem is délutánonként és esténként, hogy valami irritálja a végbelemet. Biztos vagyok benne, hogy a férgek voltak. Azóta minden nap reggel délben este 2 vagy több gerezd fokhagymát eszek, fokhagymatablettát is, de az istennek sem hajtja el a férgeket, legalábbis én nem látom a székletben, hogy mozognának amikor kijönnek. A gyógyszernél élve jöttek ki, a fokhagymától meghalnak? És még mindig érzem néha, hogy tevékenykedik a végbelemnél. Pár évvel ez előtt átestem már egyszer ezen, akkor kaptam vermoxot, pár nap alatt ki is pucolt. A fokhagymának mennyi idő kell, amíg hat? Ma egy hete, hogy enni kezdtem.
Még ilyet?! Aszongya, hogy kipucolta. Akkor nem jött volna vissza!
A foghagyma sem kiírtja a férgeket, hanem távol tartja! Ha már fertőzött vagy akkor már nem sokat segít. Illetve hónapokig, évekig kell fogyasztani kissé nagyobb adagokban hogy kihajtsa őket.
A foghagyma az hat már néhány nap alatt is, sőt már az első nagyobb adag is, de ez nem azt jelenti, hogy néhány nap alatt kivégzi a gilisztát.
Köszönöm a válaszokat!
Második,tényleg találd már ki, hogy évekig nem vettem volna észre azt, hogy férges lettem.. (mióta először megfertőződtem vele, folyamatosan vizsgálom a székletet és ki vagyok éleződve a féreg ficánkolása által okozott érzetre).
Az a probléma,hogy bárhol meg lehet fertőződni. Tömegközlekedésen,boltban, hivatalokban vagy bárhol. Sőt, az orvosom mondta,hogy az emberek kb 80%-a fertőzött valamilyen parazitával,de nem tudnak róla, mert nem vizsgálják a székletüket és nem figyelnek oda saját magukra, illetve a testük jeleire. Egy sima puffadás is tünete lehet a férgességnek.
Hát nagyon sajnálom, hogy meg mertem kérdezni ezt itt és ,hogy addigis ameddig nem szedhetek gyógyszert próbálok tenni valamit, nem csak ülök a seggemen a csodára várva, hogy hátha magától elmúlik..
Bocs, hogy nem akarok felelőtlen lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!